Összevarrják a holokauszt-túlélők portréit

Miután Bécsben ismeretlenek harmadszor is megrongálták a holokauszt-túlélők portréit ábrázoló utcai képeket, katolikus és muszlim nők is úgy döntöttek: segítenek összevarrni a szétszabdalt alkotásokat.

Mint arról beszámoltunk, néhány nap alatt ismét megrongálták azokat az arcképeket ábrázoló utcai óriásplakátokat, amiket a bécsi Burgringen állítottak ki a hónap elején.

Az elmúlt héten horogkereszteket firkáltak a portrékra, most, harmadik alkalommal pedig össze is vagdosták a holokauszt zsidó, roma és orosz túlélőit ábrázoló képeket. A fotókat egy olasz-német művész, Luigi Toscano készítette.

A portrékat május 7-én helyezték el az utcán, és az eredeti tervek szerint hónap végéig maradnak. A projektet vezető művész Facebook-bejegyzésében reagált a történtekre: „Szóhoz sem jutok, újra támadás érte a fotóimat. Ausztria, mi ütött beléd?”

A gyalázatos akció „támadás egész Ausztria ellen” – fogalmazott üzenetében az ország zsidó közösségének vezetője.

Egy friss hír szerint azonban bécsi keresztény és muszlim nők bejelentették, hogy saját kezűleg segítenek összevarrni a megrongált alkotásokat, ráadásul a Young Caritas és egy muszlim ifjúsági szervezet késznek mutatkozik őrséget is állni a képek mellett. Mint mondták, ezzel „azt garantálják, amit a köztársaság nem képes garantálni.”

(Fotók: Lukas Oberndorfer, Facebook)

Ismét megrongálták a holokauszt-túlélők portréit Bécsben

A képeket harmadik alkalommal tették tönkre az osztrák fővárosban.