Izraelben fejleszt a Mitsubishi

Újabb óriáscég szeretne izraeli szakemberektől tanulni az önvezérlésű autókról.

A BMW és Mercedes Benz után a Mitsubishi izraeli segítséggel próbálja fejleszteni termékeit. A japán autócég innovációs központja már meg is nyílt Tel Avivban, ahol a elsősorban az önvezérlésű technológiákat szeretnék tanulmányozni.

A Mitsubishi eddigi tevékenysége főleg kereskedelmi ügyletekre korlátozódott, de Takashi Kai, az új központ vezetője szerint mostantól olyan kapcsolatokat szeretnének kialakítani izraeli startup cégekkel, amik jelentős növekedést és „digitális forradalmat” hozhatnak a vállalat működésében.

A japán óriásvállalat közel 70 ezer alkalmazottal bír világszerte, és csaknem 1400 leányvállalattal dolgoznak. Együttműködésben állnak a Renault-val és a Nissannal is, amiknek szintén van innovációs központjuk Izraelben — derül ki a CTech írásából.

Az izraeli startup cégekkel foglalkozó központi szervezet (SNC) szerint

jelenleg 300-nál is több olyan kutató- és fejlesztőközpont létezik, ahol izraeli szakemberektől igyekeznek tanulni a multinacionális cégek képviselői.

Az elmúlt négy évben 70 japán cég telepedett le Izraelben ezzel a céllal — és összesen csaknem 5 milliárd dollárt fektettek be az országban.

Izraeli szuperkamerával kísérletezik a Shell

Ultramodern kameratechnikába fektet milliókat a nemzetközi üzemanyaggyártó, amelynek ez az első izraeli startup beruházása.