Izraeli szuperkamerával kísérletezik a Shell

Ultramodern kameratechnikába fektet milliókat a nemzetközi üzemanyaggyártó, amelynek ez az első izraeli startup beruházása.

Egy már működő izraeli vállalkozásban lát fantáziát a holland-brit Shell cégcsoport, amely a napokban egy közös befektetői kör részeként négymillió dolláros támogatásáról biztosította a haifai-londoni Ravint — írta a The Jerusalem Post.

Ez volt a Shell első olyan üzleti lépése, amellyel egy izraeli startup céget támogattak — emeli ki a lap, amely megjegyzi: a cég arra vállalkozik, hogy milliárdokat spóroljon évente azoknak, akik gépjárműveket bérelnek vagy éppen adnak bérbe.

A Ravin ugyanis elsősorban egy modern, mesterséges intelligenciával ellátott vizuális detektor rendszert fejlesztett ki, amelynek lényege, hogy 360 fokos szögben — a mainál jóval hatékonyabb módon — gyorsan és precízen képes felmérni az esetleges sérüléseket. 

Ezzel a technikával a vállalat forradalmasíthatja az autókölcsönzési piacot, hiszen jóval alaposabb és korrektebb lehet a vitás kérdések esetén lefolytatott és ma gyakran kellemetlen eljárás, amelynek során a bérlő vagy a bérbe adó — a kellő bizonyítékok hiányában — jelenleg nemritkán hosszasan pereskednek egymással egy-egy rejtélyes rongálódást követően — emelte ki a lap.