Aladdin izraeli ízeket mert dicsérni, most támadják érte

A mesehőst alakító Mena Massoud nem számított azokra a reakciókra, amiket a közösségi médiában zúdítottak rá. 

Saját beszámolója szerint is meglepődött azokon a kommenteken, amiket rajongóitól kapott Mena Massoud azt követően, hogy egy vegán étteremről posztolt. Az egyiptomi születésű fiatal legutóbbi filmjében Aladdint alakította, ám úgy tűnik, sokan nem tudták túltenni magukat a Disney-hős ízlésén, amiről korábban egy videót közölt.

A felvételt 2018 decemberében tette közzé az Instagramon Massoud, aki a videó elején arról beszélt, mennyire hiányoznak neki gyerekkorának ízei. Hozzátette: vegánként azóta több mindenről — például a shawarmaról — is lemondott, de az általa „izraeli ihletésűnek” nevezett Evovling Veganban újra minden „mediterrán klasszikusból” ehet.

https://twitter.com/MenaMassoud/status/1132548889259724801?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1132548889259724801&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.israellycool.com%2F2019%2F05%2F27%2Fhaters-attack-aladdin-actor-mena-massoud-for-posting-about-israeli-restaurant%2F

A korábbi bejegyzés kapcsán a napokban többen heves kommenteket írtak — olvasható az Israellycool oldalán.

„Ez a kígyó úgy döntött, hogy továbbtolja az elképzelést, miszerint a hummusz, shawarma és tabboli izraeli lenne, miközben ezek valójában palesztin/mediterrán ételek. Egy kupac szemét a filmje, az egyiptomi kártyája örökre fel van függesztve.”

Mena Massoud a kirohanásokra adott válaszul azt írta, megdöbbentették a reakciók.

„Torontóban nőttem fel, és egy olyan izraeli étterembe mentem el, ahol közel-keleti ételt kínálnak. A politikához nem igazán értek, őszintén szólva sokkoltak a válaszok” — írta Twitter-bejegyzésében a színész, akinek legutóbbi filmje, mely a népszerű mese élőszereplős feldolgozása volt, felülmúlta a várakozásokat, és a jelenlegi adatok szerint 105 millió dolláros bevételt hozott össze a bemutatása utáni három napon az Egyesült Államokban.

Egyiptomi újságíró kritizálta az iszlamizmussal szemben toleráns Nyugatot

Hamel Abdel-Samad egyiptomi újságíró szavait, melyeket Box of Islam nevű online műsorában mondott el március 25-én, a MEMRI TV fordította le.