„Izrael a mi balszerencsénk” — így kampányolnak a német neonácik

Ugyan a párt nem esélyes az EP-be jutásra, mégis nagy visszhangot keltett antiszemita kampányával — írja a Jerusalem Post.

A Die Rechte (A jobboldal) néven futó német párt az EP-választáson is indul, kampányának szlogenjéül pedig egy antiszemita szólamot választottak, melyet Heinrich von Treitschke zsidóellenes német szerző talált ki, majd pedig a Der Stürmer nevű náci újság terjesztett el.

A párt honlapján a következő szöveg szerepel:

„Amikor a hatalmasok démonizálják a pozitív nemzeti önérzetet, az ellenzéki politizálás a legnemesebb polgári kötelesség”.

Programjában a Die Rechte harcot hirdet a bevándorlás, a korrupció és „a nemzet árulói” ellen.

A párt prominens tagja, a 90 éves Ursula Haverbeck jelenleg kétéves börtönbüntetését tölti holokauszt-tagadásért, ami bűncselekmény Németországban.

Emmanuel Nahshon, az izraeli külügyminisztérium szóvivője Twitteren kritizálta a tényt, hogy a párt szombaton tüntetést szervezhetett Dortmundban:

„Eközben Németországban: neonácik tüntetnek azzal a szlogennel, hogy »Izrael a mi balszerencsénk«. Ez az egyik legrosszabb náci szlogen utánzása. Minden jel szerint ez legális Németországban. Ez szégyenletes, érthetetlen és undorító. Hogyan lehetséges, hogy ezt engedélyezték?!?! Ráadásul éppen Németországban!”

Emmanuel Nahshon on Twitter: „Meanwhile in Germany- Neo Nazis with the slogan ” Israel is our disaster”, a takeoff on one of the worse Nazi anti Semitic slogans. Apparently this is legal in Germany. This is shameful , mind boggling and disgusting. How can this be allowed?!?! In Germany of all places ? pic.twitter.com/YdmKvynW9u / Twitter”

Meanwhile in Germany- Neo Nazis with the slogan ” Israel is our disaster”, a takeoff on one of the worse Nazi anti Semitic slogans. Apparently this is legal in Germany. This is shameful , mind boggling and disgusting. How can this be allowed?!?! In Germany of all places ? pic.twitter.com/YdmKvynW9u

Németország izraeli nagykövete válaszában elítélte a tüntetést, és közölte, hogy Felix Klein, a német kormány antiszemitizmus elleni küzdelemért felelő megbízottja felszólította a helyi hatóságokat, hogy lépjenek közbe.

Végre: Németország nemet mond az antiszemita BDS-mozgalomra

Várhatóan még pénteken blokkolja a német törvényhozás Izrael egyik leghangosabb ellenségének további térnyerését az országban.