Gázai luficsempészt fogtak

Több százezer palesztin zászló színeivel megfestett lufit próbált meg Gázába csempészni egy izraeli állampolgár.

Az 50 éves, feltételezhetően arab-izraeli férfi egy konténerben próbálta eljuttatni a lufikat az arabok lakta területre, ahol a terroristák az ilyen lufikba helyezett robbanó alkatrészekkel fenyegetik a határőröket és a határ közelében élő zsidó lakosságot.

Az esetről a hamodia.com számolt be. Eszerint a vámhatóság munkatársai vették őrizetbe a csempészt, aki Ashdod kikötőjénél próbált bejutni a gyanús portékával Gázába.

A lefülelt áru tulajdonosa izraeli útlevelével próbált meg visszaélni a jelentések szerint. A konténert az izraeli hatóságok lefoglalták, még mielőtt az elérte volna célállomását. A férfit óvadék ellenében elengedték, de fél évig nem hagyhatja el az országot.

Épp néhány napja értek földet Dél-Izraelben robbanószerekkel felszerelt lufik, melyeket a rendőrség tűzszerészei hatástalanítottak. A lufikat Gázából engedték át a határon. Ezt az eszközt hónapok óta használják a gázai terroristák, az úgynevezett Nakba-nap, a számukra tragédiának tartott izraeli államalapítás évfordulója alkalmából.

Nakba-nap — 10 ezer palesztin a gázai határon

Gumiabroncsot égetnek és kövekkel dobálnak a palesztin tüntetők a Gázai övezet határánál, közben a 71 évvel ezelőtti eseményekre emlékeznek.