Jonathan Pollard csalódott az izraeli kormányban

Az USÁ-ban közel harminc év börtön után szabadult izraeli hírszerző szerint már régen otthon kellene lennie.

A ma 65 esztendős Pollardot az Egyesült Államokban 1986-ban ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre több ezer titkos dokumentum átadásáért Izraelnek. 2015-ben feltételes szabadlábra helyezték, azóta GPS nyomkövetővel ellátott elektronikus bokaláncot kell viselnie, amely sérti a szabad vallás gyakorlását sábátkor és a zsidó ünnepeken. New York-i otthonának elhagyása szigorú kijárási menetrendhez kötött, este hét és reggel hét óra között nem távozhat a lakásból. Számítógépes tevékenységei szintén megfigyelés alatt állnak — olvasható az ujkelet.live portálon.

Kedden azt nyilatkozta az izraeli 12-es csatornának, hogy az izraeli kormánynak számos lehetősége lett volna, hogy elintézze a hazatérését.

A kérdésre, hogy számít-e arra, hogy Benjamin Netanjahu miniszterelnök megvitatja Donald Trump amerikai elnökkel a lehetőségét, hogy visszatérhessen Izraelbe, Pollard azt mondta:

„Ezt számos alkalommal megtehették volna. Ez prioritás kérdése. És úgy tűnik, mindig van valami más. Legyen szó az iráni megállapodásról, az amerikai nagykövetség Jeruzsálembe költöztetéséről, vagy az izraeli szuverenitás elismeréséről a Golán-fennsík felett; mindig van valami. Hogy prioritássá tegyenek azt jelentené, hogy az (izraeli) kormány valóban gondoskodik rólam,” mondta Pollard.

Netanjahu irodája később kiadott egy nyilatkozatot, mondván

„Izrael továbbra is elkötelezett Jonathan Pollard visszatérése iránt Izraelbe. Netanjahu miniszterelnök számos alkalommal felvette a kérdést az amerikai elnöknek és továbbra is így fog tenni, amíg Pollard vissza nem tér,”

Az izraeli kormánnyal szembeni kemény kritikája ellenére Pollard nem vesztette el a hitét.

„Ha nem hinnék Istenben, most nagyon lehangolt lennék.”

Leghamarabb 2020-ban hagyhatja el az Egyesült Államokat.

A teljes cikk itt olvasható:

Jonathan Pollard úgy érzi, Izrael nem tesz meg mindent, hogy hazajuthasson | Új Kelet online

ujkelet.live Jonathan Pollard exkém, aki 30 évet töltött börtönben az Egyesült Államokban, miután elítélték több ezer titkos dokumentum átadásáért Izraelnek, kedden azt nyilatkozta a 12-es csatornának, hogy az izraeli kormánynak számos lehetősége volt, hogy elintézze a hazatérését. https://youtu.be/ln7tGxfI4rw A kérdésre, hogy számít-e arra, hogy Benjamin Netanjahu miniszterelnök megvitatja Donald Trump amerikai elnökkel a lehetőségét, hogy…