Elítélték a Hezbollah ügynökét New Yorkban

Egy New York-i férfit elítéltek, mert a Hezbollah számára nyújtott segítséget különböző, a városban található célpontok megtámadásának kiterveléséhez.

Ali Kourani akár életfogytiglant is kaphat, miután a manhattani szövetségi törvényszék bűnösnek találta őt egy egyhetes tárgyalást követően — írja a Jewish Chronicle.

Ügyében szeptember 27-én várható az ítélethozatal.

Geoffrey S. Berman ügyvéd szerint Kourani célpontokat keresett New Yorkban, s többek között a John F. Kennedy repülőteret, egy titkosszolgálati intézményt és egy FBI-épületet is kiszemelt.

„Kouranit a Hezbollah Iszlám Dzsihád szervezete szervezte be, képezte ki és küldte ide, hogy terrortámadásokat tervezzen ki és hajtson végre az Egyesült Államok ellen”

— mondta Berman.

Az ügyvéd hozzátette, hogy Kourani feladata volt fegyvereket szerezni és információt gyűjteni a Hezbollah számára a lehetséges célpontokról.

Kourani libanoni születésű arab, aki 2003-ban költözött az Egyesült Államokba, ahol BA-diplomát szerzett orvosbiológiai mérnökként, illetve MA-diplomát üzleti vezetésben.

A Hezbollah beszervezésében azt használta ki, hogy a 2006-os libanoni háborúban családjához tartozó ingatlanok elpusztultak.

Kourani fellebbezni tervez azon az alapon, hogy vallomását az FBI-nak abban a tudatban tette, hogy nem veszik fel azt, és nem használják fel ellene.

Izraelt támadja, a terrort igazolja két ismert demokrata politikus

Ilhan Omar és Rashida Tlaib szerint az „izraeli elnyomás”, az „igazságtalanság” az oka az egésznek, ráadásul a világ „dehumanizálja” a palesztinokat.