Az amerikaiak többsége betiltaná az arab számokat

Az amerikaiak többsége betiltaná az arab számokat — derül ki egy új felmérésből, melyet az Independent közölt.

Az amerikaiak 56%-a nem ért egyet azzal, hogy iskolákban oktassák a nyugati világban rendszeresített számrendszert — derül ki egy felmérésből, mely az idegenellenesség elterjedtségét kívánta mérni az Egyesült Államokban.

A 3624 amerikai között készített felmérés, melyet a Civic Survey cég végzett, így hangzott: „Tanítsák-e az arab számokat az amerikai iskolák a tanterv részeként?”

A felmérés nem magyarázta meg, mik azok az arab számok.

A kérdésre 2020 ember felelt nemmel, 29% igennel, és 15% nem foglalt állást.

John Dick, a Civic Service igazgatója úgy vélte, hogy az eredmény „a legszomorúbb és egyben a legviccesebb bizonyítéka az amerikaiak elfogultságának”.

Azonos ellenérzések

A megkérdezett republikánusok 72%-a felelte azt, hogy az arab számokat nem kéne tanítani az iskolákban, szemben a demokratákkal, akiknek a 40%-a felelt ugyanígy.

Mindez azonban nem jelenti azt, hogy a demokraták ne lennének elfogultak — emelte ki Dick.

Egy másik kérdés úgy hangzott a felmérésben, hogy „tanítsák-e az amerikai iskolák természettudományos tantervük részeként George Lemaitre katolikus pap elképzeléseit a világ létrejöttéről?”

A demokraták 73%-a nemmel felelt erre, dacára annak, hogy a neves belga paptudós volt az első, aki felfedezte, hogy az univerzum tágul, és feltételezte, hogy annak eredete egy rendkívül forró, sűrű anyag volt — ezt röviden az ősrobbanás-elméletként ismerik.

„Noha Lemaitre-t kevesebben ismerik, mint az arab számokat, az eredmény lényegében ugyanaz”

— vélte Dick.

„A demokraták elfogultak a [kereszténységgel] szemben”.

Emlékezetes még a Civic Science 2015-ös felmérése, mely arra jutott, hogy a republikánusok 30%-a támogatja Agrabah lebombázását, mely tudvalevőleg a Disney-hős arab herceg, Aladdin mesebeli otthona.

Biden — a zsidók szeretik, de ő szereti-e Izraelt?

Majdnem minden második demokrata párti amerikai zsidó szimpatizál Joe Bidennel.