Szándékos gyújtogatás célpontjai lehettek a Chabad épületek

Egy héten belül három tűzeset történt amerikai zsidó intézményekben, a rendőrség szerint elképzelhető, hogy nem véletlenül. 

Vizsgálatot indított a rendőrség Bostonban azoknak a tüzeknek az ügyében, amik az amerikai nagyváros környékén lévő zsidó intézményeit érték. Legutóbb csütörtökön, a Massachusetts állambeli Needhamban kellett a tűzoltók segítségét kérni, ahol a helyi Chabad Központ épületében keletkeztek lángok — egy órával azután, hogy a közösség rabbijának otthonából is tűzről számoltak be.

Múlt hét szombaton szintén Avi Bukiet rabbi otthonából jeleztek tüzet, amikor családi házukon keletkeztek lángok Arlingtonban, egy órányira a Chabad központ épületétől.

A helyi hatóságok lehetséges gyújtogatást feltételeznek, és lehetséges gyűlöletcselekményként kezelik az ügyet — derül ki a The Jerusalem Post írásából.

New England egyik legnevesebb zsidó szervezetének (Anti-Defamation League) elnöke 15 000 dollárt ajánlott fel nyomravezetői díjnak. Robert Trestan felajánlása mellett pedig az amerikai állam tűzoltósága is 5 000 dolláros díjat kínál annak, aki segít a tüzek hátterét felderítésében.