Mégsem játszik zsidó Rothschildot Mel Gibson?

Nemrég röppent fel a hír, miszerint az antiszemita botrányairól híres színész szerepet vállal a milliárdos zsidó bankár család nevét viselő filmben.

Mint ahogy beszámoltunk róla, a napokban felhördült a filmes világ, amikor kiderült, hogy az antiszemita botrányairól is ismert Mel Gibson játszhatja az egyik Rothschild szerepét egy újonnan készülő filmben. A sötét vígjátékot szeptemberben kezdik forgatni, egy másik fő szerepben Shia LaBeouf lesz látható, a rendező Jon S. Baird.

Nem sokkal a hír megjelenése után az amerikai színész egyik képviselője azt mondta a médiának, hogy a film sztorija egy fiktív történet lesz, és nincs köze a milliárdos zsidó bankár családhoz.

„Úgy érzem, szükséges, hogy elosszam a zavart, és eláruljam, hogy a film egy fiktív családról fog szólni (noha a nevük Rothschild), és nem arról a Rothschild családról, amelyikre utaltak”

— írta Alan Nierob a Daily Beast nevű portálnak.

„Egyáltalán nem kapcsolódik ahhoz, amit feltételeztek és állítottak. Remélem, ez az információ hasznukra válik”

— tette hozzá.

A filmszerep kapcsán többen emlékeztettek, hogy Mel Gibson részegen egy rendőri intézkedés közben a zsidókat okolta a világban zajló háborúkért. Valamint 2004-es filmje, A Passió miatt több amerikai zsidó szervezet antiszemitizmussal vádolta a színész-rendezőt. Azóta azonban Mel Gibson sokat dolgozott azon, hogy enyhítse a róla kialakult negatív képet a zsidó közösségben, még holokauszt-túlélőknek is adományozott.

Mel Gibson Rothschildot játszik

Nem mindenki örül az antiszemita botrányairól is ismert színész alakításának.