Mel Gibson Rothschildot játszik

Felhördült a filmes világ, amikor kiderült, hogy az antiszemita botrányairól is ismert Mel Gibson játszhatja az egyik Rothschild szerepét a milliárdos zsidó bankár család történetéről készülő filmben. A sötét vígjátékot szeptemberben kezdik forgatni. Egy másik fő szerepben Shia LaBeouf lesz látható, a rendező Jon S. Baird.

Milliárdos New York-i zsidót alakíthat Mel Gibson a hamarosan készülő Rothschild című filmben. A film a kitaszított rosszfiú Becket Rothschild (Shia LaBeouf) visszatérését mutatja be a családjához, a milliárdosok furcsa és csavaros életéhez, ám a család többi tagja ezt nem hagyja szó nélkül. Egyikük, Whitelaw Rothschild szerepét játssza Mel Gibson – tudta meg a Deadline amerikai filmes portál.

Deadline Hollywood on Twitter: „Shia LaBeouf & Mel Gibson Set For Satire ‘Rothchild’ From ‘Stan & Ollie’ Director Jon S. Baird’; HanWay Launches Sales – Cannes https://t.co/CqIkTNUdDC pic.twitter.com/gY1GNowmlf / Twitter”

Shia LaBeouf & Mel Gibson Set For Satire ‘Rothchild’ From ‘Stan & Ollie’ Director Jon S. Baird’; HanWay Launches Sales – Cannes https://t.co/CqIkTNUdDC pic.twitter.com/gY1GNowmlf

Filmes és zsidó lapok egyszerre hördültek fel a váratlan hír hallatán. Megemlítik, hogy Mel Gibson részegen egy rendőri intézkedés közben a zsidókat okolta a világban zajló háborúkért. Emlékeztetnek 2004-es filmjére, A Passióra, ami miatt több amerikai zsidó szervezet antiszemitizmussal vádolta Mel Gibsont.

Azóta azonban Mel Gibson sokat dolgozott azon, hogy enyhítse a róla kialakult negatív képet a zsidó közösségben, még holokauszt-túlélőknek is adományozott.

Mayer Amschel Rothschild volt az egyik leggazdagabb európai zsidó család alapítója, 1774-ben született a frankfurti zsidónegyedben. Ő találta ki a modern bankrendszer alapjait, majd fiait Európa nagyvárosaiba küldve megalapították az első nemzetközi bankrendszert.

Nevükhöz számtalan antiszemita összeesküvés-elmélet kapcsolódik, például hogy a zsidók irányítják a bankrendszert és más iparágakat is.