A Trónok harca sztárja Izraelt gyalázza

Úgy tűnik, „Davos Seaworth” bedőlt a palesztin propagandának.

A népszerű sorozatban szereplő Liam Cunningham Izrael-ellenes bejegyzéseire egy rajongója lett figyelmes a napokban. Az Israellycool nevű portálon több képet is összegyűjtöttek olyan posztokról, amiket a Trónok harca népszerű sztárja osztott meg a Twitteren a közelmúltban.

Az egyik tweetben olyan homályos felvételről írnak, amin állítólag palesztin gyerekeket izraeli mesterlövészek „nemzetközileg betiltott” és „nagyon illegális” robbanólövedékekkel gyilkoltak meg. Míg egy másik bejegyzés szerint Trump egyik „palesztin vérre szomjazó” tanácsadója akkor boldog, ha Izraelt „még több gyilkossághoz segítheti”.

A szörnyűbbnél szörnyűbb sztorik mellett pedig egy olyan zsidó származású kommentelő bejegyzése is felbukkan, aki szerint az állandó botrányairól hírhedt brit Munkáspárt vezetője, Jeremy Corbyn bizony „nem antiszemita”.

Mindemellett úgy tűnik, a színész még a Hamásztól jövő információkat is kész volt hiteles forrásként tekinteni.

A fentiek alapján különösen nehezen értelmezhető, de tény, hogy „Sir Davos” egy Holokauszt-túlélő történetét is megosztotta a múltban.

A bejegyzés végén egy héber sor Izrael népet élteti, ami végképp nehezen egyeztethető össze az összes többi poszttal — már csak annak fényében is, hogy egy olyan petíciót is aláírt a múltban, ami illegális megszállónak nevezi a zsidó államot.