Csípi a palesztin vezetés szemét Jeruzsálem az Eurovíziós reklámokban

Felszólították az Európai Műsorsugárzók Unióját, ne sugározzák a dalfesztivált hirdető, „palesztin területek törvénytelen megszállását legitimizáló” képsorokat.

A palesztin „külügyminisztérium” szerint Izrael tisztában van azzal a befolyással, amelyet az EBU az európai nézőkre gyakorol, és ezt a saját propagandacéljaira akarja felhasználni.

Tel Aviv – 12 Points | Jerusalem – Douze Points – Eurovision 2019 – Book your Trip Now!

Full song: https://www.youtube.com/watch?v=GXfU7ElmtA0 Lyrics:Tel Aviv – 12 pointsJerusalem – Douze pointsCome to Tel Aviv with me the parties will get you J…

A közlemény szerint ha az EBU nem tesz eleget a palesztin fél kérésének, azzal elismeri és hallgatólagosan támogatja Izraelnek a palesztinok szerinti jogellenes politikáját, ami „ismétlődően megsérti” a palesztin fél önrendelkezési jogát.

Míg Izrael Jeruzsálemet a zsidó állam fővárosának, a palesztin oldal a város keleti részét továbbra is egy jövendőbeli palesztin állam fővárosának tekinti, amely jelenleg „izraeli megszállás” alatt van.

Az Eurovízió cenzúrázza a Siratófalat

Az eseményt előkészítő médiavállalat szerint ezzel a „kellemetlen helyzeteket” szeretnék elkerülni.

Izraelben a nemzeti ünnepek mellett május közepén kezdődnek Tel-Avivban az eurovíziós dalfesztivál elődöntői, amelyekre egész Európából több ezer vendéget várnak.

Jeruzsálemet 2017 decemberében Donald Trump amerikai elnök elismerte Izrael fővárosának, Washington lépését pedig több ország követte.