Óriási élő menórát formáltak Ausztráliában

1 048 diák részvételével új Guiness-rekordot állítottak: egy 150 méter széles és 150 méter hosszú ősi gyertyatartót formáltak meg élő szoborként.

Különleges projekttel készültek egy zsidó iskola hallgatói Izrael 71. függetlenségi napjára Ausztráliában. Az ünnepi alkalomra készült szimbólum alkotóit két hivatalos Guinness világrekord ellenőr is megszámolta, amelynek eredményeként új rekord született: 1048 iskolás részvételével csaknem 42 méteres alkotás készült a szabadtéri akcióban — közölte a Jewish Telegraphic Agency.

A beszámoló emlékeztet, hogy egy évvel korábban egy amerikai iskolában mintegy 500 résztvevővel alkották meg az akkori legnagyobb menórát. A mostani függetlenség napjára időzített kísérlet sikere a Melbourne-i Bialik növendékeit dicséri.

Australian Jewish School Makes World’s Largest Human Menorah

A Jewish school in Australia celebrated Israel’s Independence Day by creating the world’s largest human menorah.A total of 1,048 students and staff from Bial…

A város legrégebbi, cionista indíttatású oktatási intézménye az egész ország egyik legjobb zsidó iskolája. A diákok egy 150 méter széles és 150 méter hosszú ősi gyertyatartót formáltak meg élő szoborként egy nagy parkban.

A 24,6 milló lakosú Ausztráliában a zsidók nincsenek többen, mint Magyarországon, mintegy 100-150 ezren élnek a távoli szigetországban. Azonban a diákközösségek kulturális és sport- aktivitása nagyon intenzív. Hatalmas népszerűségnek örvendenek például a Maccabi sport játékok. Nem véletlen, hogy a budapesti Európai Maccabi Játékokra is várnak résztvevőket Ausztráliából.

Deutsch: lökést adhat a magyar zsidóságnak a Maccabi Európa Játékok

A magyar zsidóság számára pozitív változást hozhat a budapesti rendezésű 15. Maccabi Európa Játékok, amelynek előkészületei a finiséhez érkeztek – véli az esemény szervezőbizottságának magyar vezetője.