Kiherélve tér vissza a Magyar Gárda

A nyár első napján Szegeden bont zászlót a Jobbik által korábban életre hívott, majd a bíróság által betiltott Magyar Gárdához hasonló önvédelmi szervezet — tudta meg a Magyar Nemzet.

A konzervatív napilap szerint a gárda valamilyen újraszervezéséről Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke május elsején már beszélt, akkor azt mondta:

„A magyarságnak minden oka megvan arra, hogy megszervezze a saját védelmét, közbiztonsági, gazdasági és mindenféle szempontból meg kell szerveznünk a saját önvédelmünket, úgyhogy mindenki készülhet rá, hogy újra lesznek ilyen egységek Magyarországon.”

A Magyar Nemzet szerint a cél nem egy új Magyar Gárda alapítása, inkább annak „szellemiségét és eszmeiségét” élesztenék fel. Ennek megfelelően az új szervezet új nevet is kapna, ám egyelőre nem tudni, mi lenne az. Az új alakulat célja „összefogni” a nemzeti oldalon szétszórva lévő tagokat, elvileg önállóan, egyesületi formában, gyakorlatilag pedig a Mi Hazánk Mozgalom támogatásával.

A június elsejei, szegedi zászlóbontáson és seregszemlén a résztvevők együtt emlékeznek majd meg az antiszemita fehérterrorért is felelő Nemzeti Hadsereg megalakulásának 100. évfordulójáról és a darutollas vitézekről.

A Mi Hazánk nemrég azt is bejelentette, hogy közösen fog vonulni a „cigányterror” ellen Törökszentmiklóson a Betyársereggel.

Megvéd-e minket Orbán Viktor a saját miniszterétől?

A kár megtörtént: a kettős beszéd és mérce vádját most már elég nehezen háríthatja a kormány. Seres László publicisztikája.