Izraelt hibáztatja a legújabb londoni plakátkampány

„Izrael újra gyermekeket gyilkol, élvezd a hétvégét” — hirdetik a londoni buszmegállóban megjelenő plakátok nem sokkal azután, hogy a zsidó államra több, mint 700 rakétát lőttek ki Gázából iszlamista terroristák.

Egy antiszemita kampány keretében Izraelt állították be agresszorként a dzsihád londoni támogatói, felbuzdulva az ezt megelőző, hasonló tartalmú nagy sikerű hirdetéseken.

Fotó: btnews

Az rakétatámadások felelősei helyett az áldozatot rágalmazó üzenetek többek között vonatállomásokon és számos épületen is feltűntek a brit fővárosban.

Fotó: btnews

Egy az Izrael meghódítására utaló, „Visszatérünk” üzenetet hirdető plakátot egy londoni metrókocsin szúrtak ki.

A kampány kiváltó oka a szombat reggel óta Gázából dél-Izraeli civilekre kilőtt 750 rakétát követő izraeli válaszcsapás volt, melynek során az Izraeli Védelmi Erők a Hamászhoz és az Iszlám Dzsihádhoz tartozó terrorcélpontokat támadtak.

Hatszáz rakétát lőttek egy nap alatt Izraelre, négy halott

A legutóbbi halálos áldozat egy 35 éves izraeli Asdod városából. A lépcsőházban érte a találat, már nem volt ideje belépni az óvóhelyre.

Több száz izraeli megsérült, négyen pedig életüket vesztették a rakétatámadások során.

A Hamász által ellenőrzött gázai „egészségügyi minisztérium” információi szerint 23-an vesztették életüket a gázai oldalon az izraeli megtorló légicsapások során.

Egy gázai terhes asszonnyal és 14 hónapos kisbabájával egy célt tévesztett, Izraelre kilőtt iszlamista rakéta végzett. Mint általában, az Izrael-ellenes propagandisták a dzsihád-okozta tragédiát ezúttal is a zsidó állam befeketítésére használták fel.

Az iráni támogatást élvező Iszlám Dzsihád megerősítette, hogy a gázai halálos áldozatok közül heten a terrorcsoportjuk tagjai voltak.