Ismét rakétákkal támadják a gázai terroristák Izraelt

Több mint száz rakétát lőttek ki szombaton a Gázai-övezetből Izrael területére, többtucatnyit közülük megsemmisített a Vaskupola légvédelmi rendszer – közölte szombaton az izraeli hadsereg.

Válaszul izraeli harckocsik támadásokat hajtottak végre a palesztin területet uraló Hamász radikális csoport katonai állásaira.

A rakétatámadások idején több, a gázai határhoz közeli városban megszólaltak a légitámadásra figyelmeztető szirénák. Az izraeli rádió híradása szerint több gázai rakéta mélyen Dél-Izrael belsejében csapódott be, de áldozatokról nem érkezett hír. Gázai egészségügyi források szerint az izraeli válaszcsapásokban három palesztin megsebesült.

Mint arról beszámoltunk, teljes készültségben várják a májusi hónap eseményeit az izraeli védelmi erők (IDF), csúcsratöltött elemekkel szolgál a Vaskupola is.

Választ adnak a dzsihádra — Izrael szankcionálja Gázát

A zsidó állam az Iszlám Dzsihád terrorszerv támadása miatt szigorít a gázai halászati zónán.

Több nemzetközi vonatkozású esemény is arra késztette az IDF vezetőit, hogy teljes készültségben várják a mozgalmasnak ígérkező májusi heteket – számolt be a I24news portál.

A bejelentést nem sokkal azután tette az IDF, hogy Gázából kedden ismét rakétákat próbáltak Izrael földjére lőni. A vélhetően a Vaskulpola által hatástalanított rakéták a tengerben landoltak.

Izrael: csúcsrajáratott biztonsági készültség egész májusban

Teljes készültségben várják a májusi hónap eseményeit az izraeli védelmi erők (IDF), csúcsratöltött elemekkel szolgál a Vaskupola is.