Izrael: csúcsrajáratott biztonsági készültség egész májusban

Teljes készültségben várják a májusi hónap eseményeit az izraeli védelmi erők (IDF), csúcsratöltött elemekkel szolgál a Vaskupola is.

Több nemzetközi vonatkozású esemény is arra késztette az IDF vezetőit, hogy teljes készültségben várják a mozgalmasnak ígérkező májusi heteket – számolt be a I24news portál.

A zsidó állam függetlenségi napja mellett az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt rendezvény a több ezer külföldi vendéget Izraelbe váró Eurovíziós dalfesztivál lesz, de ebben a hónapban zajlik a muszlimok Ramadanja is.

Mindez fokozott figyelmet, és teljes felkészültésget követel meg a hadseregtől, amelynek egyik fő védelmi ereje az a Vaskupola rendszer, amelyet rakéták elhárítására fejlesztettek ki. Most – ahogy a videón is láthatják – a rendszer maximális hadrafoghatóságát optimalizálták a következő hetekre.

IDF to deploy 4th Iron Dome battery

In the face of continued rocket fire from the Gaza Strip, Israel willdeploy a fourth battery of the Iron Dome rocket defense system in thecoming weeks. Israe…

A bejelentést nem sokkal azután tette az IDF, hogy Gázából kedden ismét rakétákat próbáltak Izrael földjére lőni. A vélhetően a Vaskulpola által hatástalanított rakéták a tengerben landoltak.