Eurovízió: ingyen buszbérlet Izraelben

A dalfesztivált május 14. és 18. között rendezik meg Tel-Avivban.

Előre feltöltött tömegközlekedési bérletekkel várják Izraelben az Euróvíziós Dalfesztivál vendégeit. A Rav-Kav kártyákat turisták mellett a nemzetközi esemény szervezői, valamint a média munkatársai számára is biztosítják majd.

Egy decemberi intézkedés értelmében az izraeli járműveken használatos kártyákat előre fel kell tölteniük az utasoknak, akik így készpénz állandó használata nélkül vehetik igénybe a szolgáltatást, viszont előre kell gondoskodniuk a kimenetelről.

Az ingyenes kártyák kiosztása segítséget nyújthat a turistáknak, akiket ezáltal igyekeznek mentesíteni az ehhez szükséges adminisztrációs feladatoktól.

A feltöltős kártyák alternatívája lehet az Izrael Pass nevű bérlet is, amit márciusban vezettek be a turisták és rövid időre érkező vendégek számára — írta az Algemeiner. Az új jegytípus Tel Aviv-ban, a Ben Gurion Nemzetközi Repülőtéren szerezhetőek be — azonban a feltöltős verziónál borsosabb áron. Míg a kártyák kiinduló ára 3 dollár, az Israel Pass 23 és 32 dollár között mozog.

Madonna nem hajlandó bojkottálni Izraelt

A világhírű énekesnő májusban a zsidó államba utazik, hogy fellépjen az Eurovíziós dalfesztiválon.

A turisták közlekedését segítő akció mellett több másik meglepetéssel is készülnek az izraeli nagyvárosban. Ahogy korábban beszámoltunk róla, Tel Aviv vezetése bejelentette, hogy ingyenes nyelvórák mellett különleges gasztronómiai hagyományokkal is igyekeznek megismertetni majd a külföldi látogatókat, akik egy közösségi oldalnak köszönhetően könnyen tradicionális sábáti vacsorák résztvevőivé válhatnak.

Különleges meglepetésekkel várják az Euróvíziós Dalfesztivál vendégeit Tel Avivban

Az izraeli város vezetése két új projektet is bevezet a turisták örömére.

„Megállás nélkül azon dolgozunk, hogy az idei Euróvíziót minőségivé és élményekben gazdag eseménnyé tegyük”

– árulta el a médiának Ron Huldai, a város polgármestere.