Különleges meglepetésekkel várják az Euróvíziós Dalfesztivál vendégeit Tel Avivban

Az izraeli város vezetése két új projektet is bevezet a turisták örömére.

Ingyenes nyelvórák és eredeti Sábáti vacsorák – ezek azok az élmények, amikből minél többet szeretnének megosztani Izraelben a közelgő Euróvíziós Dalfesztivál vendégeivel. A nemzetközi eseményre 10 ezernél is több turistát várnak május 12 és 18 között Tel Avivba, ahol a városi vezetés hónapok óta készül a külföldiek fogadására.

A The Jerusalem Post értesülései szerint ingyenes nyelvórák is rendelkezésre állnak majd az „Euróvíziós Falu” lakói számára, akiknek minden nap, délután 5 órakor kezdődően lesz alkalmuk arra, hogy megismerkedjenek a héber nyelvvel, és új szavakat sajátítsanak el anyanyelvi tanárok segítségével.

Olasz óceánjárón ad szállást Tel Aviv az Eurovíziós Dalfesztiválra érkezőknek

Az  izraeli város igazán egyedi módszerekkel igyekszik felkészülni a turisták tömegeinek elhelyezésére.

Az ingyenes nyelvórák mellett különleges gasztronómiai hagyományokkal is igyekeznek megismertetni majd a külföldi látogatókat, akik egy közösségi oldalnak köszönhetően könnyen tradicionális Sábáti vacsorák résztvevőivé válhatnak.

A Tel Aviv-i önkormányzat kezdeményezésének köszönhetően ugyanis az EatWith nevű alkalmazás segítségével bárki jelentkezhet, hogy megtapasztalja a helyiek vendégszeretetét, és önkéntes izraeli házigazdák társaságában töltsék el a fesztivál döntője előtti estét.

„Megállás nélkül azon dolgozunk, hogy az idei Euróvíziót minőségivé és élményekben gazdag eseménnyé tegyük”

– árulta el a médiának Ron Huldai, Tel Aviv polgármestere.

„A sábát-köszöntő kezdeményezésnek is az a célja, hogy több ezer turistát kössön össze a helyi családokkal, és átéljék azt a spirituális kikapcsolódást, amit a sábát esték biztosítanak,”

– tette hozzá a polgármester.