Olasz óceánjárón ad szállást Tel Aviv az Eurovíziós Dalfesztiválra érkezőknek

Az  izraeli város igazán egyedi módszerekkel igyekszik felkészülni a turisták tömegeinek elhelyezésére.

Különleges megoldásokkal készül Tel Aviv az idei Euróvíziós Dalfesztiválra, ugyanis a májusi rendezvényre várhatóan több tízezer turista érkezik az izraeli metropoliszba, ahol gyakran már eddig is csillagászati áron lehetett szállást foglalni.

Az idei Eurovíziós Dalfesztivált május 14. és 18. között rendezik meg Tel Avivban, miután a tavalyi lisszaboni döntőt Netta Barzilai izraeli énekesnő nyerte Toy című dalával.

Az esemény körülötti munkálatokban kiemelt szerepet kap a szálláshelyek előkészítése, ami komoly feladatot jelent az amúgy is népszerű város vezetése számára.

A Bloomberg legutóbbi ranglistáján Tel Aviv negyedik helyen szerepelt az Airbnb legdrágább úti céljai között.

A helyzet megoldására az izraeli város egy olasz óceánjárót bérel ki, ahol 500 szobát tud a helyszínre érkezőknek biztosítani. Az 50 dollártól kezdődő árak napi háromszori étkezést is tartalmaznak egy négyfős szobában lévő ágy mellé — derül ki a NoCamel írásából.

A vízre kreált szálláshelyek mellett egy „sátorváros” felállítását is bejelentették a Yarkon Parkban, ahol legkevesebb 100 sékelért bárki eltölthet majd egy éjszakát, valamint a drágább áron kínált lakókocsikban akár saját fürdőszobával és konyhával felszerelt szállást is foglalhat.

„A Tel Aviv-Jaffában található szállodák árai nagyon-nagyon magasak”

— ismerte el Ron Huldai, a város polgármestere.

„Épp ezért nagyon fontos, hogy az árakat megpróbáljuk lejjebb szorítani”

— tette hozzá a vezető, aki azt reméli, hogy a hajó és sátorváros megfelelő alternatívát jelenthet majd a szállást keresők számára.

Pápai Joci Tel-Avivban táncol és forgat

Az ott készült klipet két hónap múlva, az Euróvíziós Dalfesztivál előtt láthatjuk.