Twitter-botok uszítanak az izraeli Euróvízió ellen

A kamufiókokkal megosztott bejegyzések eddig akár 9.7 millió felhasználót is elérhettek.

Több száz kamuprofil és robotfiókok segítségével terjesztettek olyan Twitter-bejegyzéseket, amik az idei Eurovíziós Dalfesztivál ellen hirdetett bojkottot népszerűsítik. Az esetre Izrael Stratégiai Ügyekért felelős minisztériuma figyelt fel — közölte a Jewish News Syndicate csütörtökön.

A minisztérium által közzé tett információk szerint a kampánynak egyértelműen az a célja, hogy negatív irányba fordítsa a közvéleményt a májusi rendezvénnyel kapcsolatban, aminek idén Tel Aviv ad otthont. A #BoycottEurovision2019 címszóval indított kezdeményezéssel Madonna mellett a dalfesztivál több fellépőjét is célba vették.

A kamueszközökkel közzé tett bejegyzések becslések szerint akár 9.7 millió felhasználóhoz is eljuthattak.

A bojkottra felszólító kampány mögé a #GroupPalestine nevű csoport is beállt, amelyhez a jelentés szerint 191 kapcsolódó kamufiókot fedeztek fel.

Izraelben lép színpadra Jennifer Lopez

A világhírű énekesnő első alkalommal fog koncertet adni a zsidó államban.

Mindeközben legalább száz világhírű művész ítélte el a zsidó állam bojkottálására irányuló kezdeményezést. Ahogy korábban beszámoltunk róla, Gene Simmons mellett Sharon Osbourne, Conchita Wurst, Stephen Fry és még sokan mások aláírták azt a nyílt levelet, mely elítéli a dalfesztivál tervezett bojkottját.

A levél úgy fogalmaz, hogy a fesztivál elengedhetetlen

„az eltérő kultúrák összekötéséhez, és az eltérő hátterű emberek összehozásához”.

https://neokohn.hu/2019/04/30/vilagsztarok-iteltek-el-az-izraelt-bojkottalo-mozgalmat/