Mindent a gyűlöletért: történelmet hamisított a palesztin tévé

A Palesztin Hatóság hivatalos tévécsatornája eddig sem volt éppen kíméletes Izraellel. Most azonban szintet lépett: holokauszt zsidó áldozatairól készült fotót izraeliek által lemészárolt palesztinokként igyekezett bemutatni.

A hivatalos palesztin tévécsatorna úgy mutatott be egy, a holokauszt zsidó áldozatairól készült fényképet, mintha a izraeliek által évtizedekkel ezelőtt megölt palesztinokat ábrázolna — írta a Palestinian Media Watch monitorozó szervezet bejegyzése nyomán a the Algemeiner amerikai híroldal.

A palesztin média Izrael- és zsidóellenességét dokumentáló szervezet figyelt fel arra, hogy a palesztin tévécsatorna egyik április 9-i adásában egy olyan fénykép volt látható, amit a nordhauseni koncentrációs tábor felszabadításakor, 1945. április 17-én készített az amerikai hadsereg. A műsor azonban azt állította, hogy a felvétel 1948-ban, Deír Jasszin faluban történt, és a képen az ottani mészárlás áldozatai láthatók.

A Jeruzsálem közeli faluban az izraeli függetlenségi háború idején heves, sok civil áldozattal járó összecsapások zajlottak izraeli és arab milíciák között, és ezt a palesztin fél régóta szándékos mészárlásnak állítja be.

Fotó: Palestinian Media Watch

A műsor egyébként egy másik, állítólagos  Deír Jasszinban készült fotót is bemutatott, ám az is náci koncentrációs táborban készült, ami könnyen ellenőrizhető, hiszen az áldozatok csíkos rabruhát viseltek.

Itamar Marcus, a PMW vezetője a képekről elmondta:

„visszatérő gyakorlat a palesztin tévében, hogy a holokauszt zsidó áldozatait Izrael palesztin áldozataiként mutatják be. A Palesztin Hatóság nem tiszteli a történelmet, folyamatosan meghamisítja azt, hogy ezzel is politikai céljait segítse elő.”

A Palesztin Hatóság tévécsatornái és online médiái valóban hosszú évek óta keltenek gyűlöletet a zsidó állam és a zsidóság ellen, ehhez még csak nem is kell történelemhamisításhoz folyamodniuk.

Rendszeresen hős mártírokként emlékeznek meg például palesztin terroristákról („Mughrabi egyike volt a harcoló nővéreinknek, és egyengette az utat, hogy a többi nővér is képes legyen folytatni”), vagy csak olyan dalocskákat sugároznak, hogy „Süllyesszétek a zsidókat vértengerbe, öljétek őket kedvetekre!”

Gyerekek számára készített tévéműsor a palesztin tévében:

Palestinian children’s TV teaches terrorism, anti-Semitism

TheRebel.media’s Middle East correspondent Igal Hecht talks to Itamar Marcus, Director of Palestinian Media Watch.He offers shocking examples of Palestinian …

Az elmúlt években, a késes-gázolásos merénylethullám idején a palesztin tévé nyíltan dicsőítette a terrorcselekményeket. Az egyik gyilkos kihallgatásán el is mondta, hogy tettét a hivatalos palesztin tv-csatornán látott, Izraelt becsmérlő és az erőszakot dicsőítő programok motiválták.

Kérdés persze, miért lenne más a hivatalos média, mint azok a tankönyvek, amiket a Palesztin Hatóság az ENSZ közreműködésével a palesztin gyerekek kezébe ad? Mint nemrég újra bebizonyosodott, a tananyagok legújabb kiadása egyetlen egyszer sem említi Izraelt. Helyette „cionista megszállókként” utal az ország lakosaira. Ugyanezt már két éve is megállapította a Center for Near East Policy Research vizsgálata:

A júdeai, somroni és gázai palesztin iskolákban használt tankönyvekben tagadják Izrael létét, delegitimálják a zsidó államot, és azt tanítják a gyerekeknek, hogy a zsidóságnak történelmileg nincsen köze a mai Izrael területén található szent helyekhez.

„Cionista megszállóként” utalnak Izraelre az ENSZ iskoláinak tankönyveiben

A palesztin gyerekeknek adott legújabb könyvek egyszer sem említik a zsidó államot név szerint, és megdöbbentő állításokat tartalmaznak.