Holland politikus: már nincsenek biztonságban a zsidók és a melegek

Marcel de Graaff, a bevándorlásellenes holland Szabadságpárt EP-képviselője interjút adott az Index.hu számára.

Az interjúban felmerült a kérdés: mennyire tolerálják a radikális iszlamista nézeteket valló bevándorlók a hollandiai LGBT-embereket és a zsidóságot?

De Graaf szerint

„nem mindenki érezheti magát biztonságban Hollandiában. Ha például két nő kézen fogva sétál az utcán éjszaka Amszterdamban, valószínű, hogy megtámadják őket. A zsidó iskolákat és a zsinagógákat pedig éjjel-nappal védik”.

A politikus szerint „elfogadóan tekintünk a társadalomra, de meddig lehetünk toleránsak azokkal szemben, akik el akarják pusztítani a toleranciát? Egyes muszlim imaházakban a homoszexuálisok és a más vallásúak elleni gyűlöletről prédikálnak, és akik hallgatják ezt, azok radikalizálódnak. Ez egy súlyos probléma”.

A politikus lényegre törően hozzátette, hogy

„ha szélsőjobboldalinak és intoleránsnak bélyegeznek minket azért, mert nem akarjuk, hogy melegeket dobáljanak ki az ablakon, az a valóság kigúnyolása. Azt akarjuk, hogy az emberek biztonságban éljenek, egy ugyanolyan elfogadó országban, mint a mostani. Ha nem foglalkozunk ezzel az üggyel, 10-15 év múlva vége lesz a toleranciának”.

A liberális portál feltette a logikus kérdést, miszerint „ugyanez a vallásos fundamentalizmus és a kisebbségeket elítélő konzervativizmus megtalálható a keresztény hagyományban is. Az ellen is föl kell lépni?”

De Graaf így felelt:

„Ebben van igazság, de Hollandiában megvan a társadalmi hagyománya a nagyon különböző ideológiák együttélésének. A huszadik század elején a lakosság egyharmada katolikus volt, másik harmada protestáns, a harmadik harmada pedig kommunista. Mégis, sikerült elérnünk, hogy mindenki elfogadja az ország törvényeit, és tiszteletben tartsa a hagyományos emberi jogokat, ahogyan a francia forradalom emberi jogi nyilatkozatában szerepelnek”.

A politikus szerint „ebben a rendszerben okoz problémát az, ha valaki a muszlim saría törvényt követi, és elutasítja a nyugat-európai törvényeket, az emberi jogok tiszteletét és a toleranciát”.

A teljes interjú itt olvasható el.

Videóban méltatta a Hamász a holland zöldeket

A terrorszervezet értékesnek ítélte a holland párt Izrael-ellenes állásfoglalását.