Több ENSZ nagykövet is csatlakozik az Élet Menetéhez Lengyelországban

A nemzetközi megemlékezés után ötnapos izraeli úton vesznek részt, ahol többek között a gázai határhoz is ellátogatnak.

Danny Danon, Izrael ENSZ-nagykövete csaknem 30 társát vezeti majd végig jövőhét csütörtökön a nemzetközi Élet Menetén. Az eseményen Kenya, Nicaragua, Guatemala, Honduras, Litvánia és Lettország képviselői is megjelennek, hogy együtt emlékezzenek a Holokauszt áldozataira.

A nemzetközi Élet Menete alkalmából 10 ezer résztvevőt várnak az idei emléksétára, amely Auschwitztól Birkenauig halad majd. Az Amerikai Egyesült Államok szintén csatlakozik a menethez, amit immáron 31. alkalommal rendeznek.

David Friedman, izraeli nagykövete mellett az USA német és lengyel diplomatái is részt vesznek majd — derül ki a The Jerusalem Post írásából.

A Chelsea mellett újabb sportklub csatlakozik az Élet Menetéhez Lengyelországban

Ezúttal a New England Revolution nevű futballklub is képviselteti magát az eseményen.

Az ENSZ küldöttek csoportja a megemlékezést követően a krakkói Kazimierz zsidó negyedben is látogatást tesz, majd Izraelbe vezet tovább az útjuk.

Az ötnapos programsorozat keretein belül a nemzetközi szervezet képviselői Jeruzsálembe és Tel Avivba mennek.

A Siratófal és Óváros mellett a Jad Vasemet is megnézik, valamint Reuven Rivlin elnökkel találkoznak. Danny Danon vezetésével várhatóan a gázai határhoz is ellátogatnak, ahol az izraeli hadsereg katonái fogadják majd őket.