A Chelsea mellett újabb sportklub csatlakozik az Élet Menetéhez Lengyelországban

antiszemitizmus, futball

Ezúttal a New England Revolution nevű futballklub is képviselteti magát az eseményen.

Idén is részt vesznek a Chelsea Futball Klub képviselői a nemzetközi Élet Menetén – olvasható a Jewish News Syndicate oldalán. Május 2-án azonban nemcsak az angol labdarúgó klub vezetői jelennek meg a megemlékezésen, hanem a Massachusetts állambeli New England Revolution focicsapat is csatlakozik majd.

A két futball csapat eddig is elszánt munkát folytatott az antiszemitizmus és diszkrimináció elleni harcban; és a Chelsea tulajdonosához, Roman Abramovicshoz hasonlóan az amerikai csapatot igazgató Kraft család is aktív résztvevője a gyűlölet-ellenes megmozdulásoknak.

„A New England Revolution számára megtisztelő, hogy csatlakozhat az idei Élet Menetéhez, amely emléket állít azoknak, akik életüket veszítették a Holokauszt során”

— fogalmazott Brian Bilello, a klub elnöke, aki tervek szerint maga is részt fog venni a megemlékezésen.

Borussia Dortmund: 1,1 millió dollár a Jad Vasemnek

A német sportklub jó pár éve sokat tesz a szurkolói körében fellelhető kirekesztő magatartás visszaszorításáért is.

„Mi több mint egy évvel ezelőtt döntöttünk úgy, hogy egy olyan kezdeményezést indítunk útjára, mellyel igyekszünk felhívni a figyelmet az antiszemitizmus elleni harcra”

— hangsúlyozta a médiának adott nyilatkozatában a Chelsea igazgatója, Eugene Tenenbaum, aki szintén megtisztelőnek nevezte a lehetőséget arra, hogy immáron második évben csatlakozhatnak az eseményhez.

A nemzetközi Élet Menete alkalmából 10 ezer résztvevőt várnak Lengyelországban az idei emléksétára, amely Auschwitztól Birkenauig halad majd, 50-nél is több ország képviselőjével.

Holokauszt-túlélők vezették az Élet menetét Budapesten

A kormány képviselője hangsúlyozta: a 20. század borzalmai után nincs helye semmilyen „ártalmatlan” zsidózásnak sem a közbeszédben, sem a politikai beszédben.