Srí Lanka: gyermekek is voltak a pénteki áldozatok között

Tizenöt ember — köztük hat gyermek — holttestére bukkantak Srí Lanka keleti részén egy lakóházban, abban a körzetben, ahol korábban lövöldözés tört ki a biztonsági erők és fiatal muszlimok között — közölte szombaton a hadsereg szóvivője.

A pénteki lövöldözés hat nappal a húsvétvasárnapi véres merényleteket követő razzia során tört ki a Batticaloától — az öngyilkos merényletek egyik színhelyétől — nem messze fekvő Sammanthurai városban. A térségben robbanások voltak, és amikor a katonák a helyszínre érkeztek, fegyveresek rájuk lőttek. A razzia során robbanó mellényeket, robbanószereket, detonátorokat és fémgolyókat találtak — írta az MTI.

Nem szűnik a terror: tűzharc és robbantások övezik a Srí Lanka-i rendőrség hajtóvadászatát

A hatóságok szerint az Iszlám Államhoz tartozó elkövetők újabb terrorcselekményeket követtek el.

Rendőri és katonai források korábban azt jelentették, hogy a lövöldözés során legalább négy — feltehetően az Iszlám Állam terrorszervezethez tartozó — fegyverest öltek meg.

A vasárnap három templom és négy szálloda ellen elkövetett, 253 emberéletet kioltó és mintegy 500 embert megsebesítő merényletek óta a rendőrség országszerte razziákat tart, hogy több részletet tudjon meg az elkövetőkről és támogatóikról. A támadások elkövetését az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára. A Srí Lanka-i rendőrség 140 ember után nyomoz, akik a gyanú szerint kapcsolatban állnak a terrorszervezettel.

Izrael felajánlotta segítségét Srí Lankának

Egyelőre nem világos, hogy Srí Lanka elfogadja-e Izrael ajánlatát.