Elszámolták a Srí Lanka-i halottakat, több mint százzal kevesebb az áldozat

Kalkulációs hibára hivatkozva Srí Lanka több mint százzal csökkentette a vasárnapi terrortámadások halálos áldozatainak számát. Az egészségügyi minisztérium szerint 253-an haltak meg – tudta meg a BBC News.

A legutóbbi hírekben 359 volt a halálos áldozatok száma, és 500 sérültről lehetett tudni, így várható volt, hogy a szám emelkedni fog.

A BBC most mégis arról számolt be, hogy több mint százzal kevesebb az áldozatok száma, mert a Srí Lanka-i egészségügyi minisztérium rosszul számolt. Azt közölték, hogy körülbelül 253-an haltak meg a vasárnapi támadásokban.

A „sátán anyjával” gyilkoltak Srí Lankán

Bolti alapanyagokból elkészíthető, aceton peroxidos bombákat használtak az Iszlám Állam által irányított terroristák. 359 embert öltek meg.

Srí Lankán a főváros Colombóban és az onnan nem messze található Negombóban három templom és négy szálloda ellen követtek el öngyilkos merényleteket húsvét vasárnap. A hatóságok a merényletsorozat elkövetésével a Nemzeti Tauhíd Dzsamaát helyi iszlamista szervezetet gyanúsítják, az Iszlám Állam terrorszervezet pedig kedden vállalta a merényletért a felelősséget.

Terrorista anya — saját gyermekeivel robbantott a terhes Srí Lanka-i nő

Robbanómellénnyel gyilkolta meg magát, két gyermekét, és három kiérkező Srí Lanka-i rendőrt.