Közösségépítő programsorozattal segít vidéki városokban az EMIH

„Hitközség a közösségért” névvel indult új kezdeményezés vidéken az EMIH vezetésével. A program keretein belül Tiszalök mentőállomása a magyarországi zsidó közösség segítségét kérte olyan életmentő orvosi eszközök beszerzéséhez, amikkel bajba jutott gyermek életét menthetik meg. Most Ön is segíthet!

Új közösségépítő kezdeményezést indított az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) márciusban. A program első állomása Tiszalök volt, ahol Köves Slomó rabbi stratégiai megállapodást írt alá Gömze Sándor polgármesterrel.

Tiszalök
Köves Slomó és Gömze Sándor. Kép forrása: 168 óra

A programsorozat célja, hogy aktív karitatív, kulturális és oktatási tevékenységek segítségével közelebb kerüljenek egymáshoz a zsidó és nem zsidó vallású emberek – a fővárosban és az ország minden szegletében.

A program keretében az EMIH több száz rászoruló vidéki család számára biztosított tartós élelmiszer csomagot, tűzifát, tisztasági csomagot és ruhaadományt az alábbi településeken:

2019. március 28., Tiszalök, Tiszadada
2019. április 2., Szorgalmatos, Tiszadob
2019. április 11, Tiszabura, Tiszanána
2019. árpilis 16, Kömlő, Tarnaszentmiklós

Az OMSZ Tiszalöki Mentőállomás szintén csatlakozott a programhoz, és a magyarországi zsidó közösség segítségét kérte olyan életmentő orvosi eszközök beszerzéséhez, amelyek segítségével bajba jutott gyermek életét menthetik meg. Ezen orvosi eszközök összértéke 900 ezer forint, amelynek gyűjtése 2019. május 19-ig tart.

Az alábbi videóban a Tiszalöki Mentőállomás munkatársa részletesen elmondja, hogy ön mivel tudja segíteni a küldetést.

Hitközség a közösségért – OMSZ Tiszalöki Mentőállomás

Bankszámlaszám: 13597539-12302010-00031397 Közlemény: MentőszolgálatA tett a lényeg | www.zsido.com | EMIH technikai szám: 1287SEGÍTSE KARITATÍV MUNKÁNKAT AD…

A részletekről a program első államosán Tiszalök polgármestere és Köves Slomó mesélt további részleteket a 168 órának adott interjúban.