Őrizetbe vettek két embert az észak-írországi újságíró-gyilkosság miatt

A rendőrség gyanúja szerint az „új IRA” nevű szakadár britellenes csoportot terhelheti a felelősség a csütörtökön történtekért.

Őrizetbe vett a rendőrség két embert a második legnagyobb északír városban, Londonderryben csütörtök éjszaka történt lövöldözéssel összefüggésben, amelyben meggyilkoltak egy fiatal újságírónőt — jelentették be szombaton Belfastban.

Egy 18 és egy 19 éves fiatalt vettek őrizetbe a terrorizmusellenes törvények alapján — közölte a rendőrség, azonban további részletek egyelőre nem ismertek.

Londonderryben a csütörtök éjszakai incidens előtt több helyszínen házkutatásba kezdett a rendőrség fegyvereket keresve. A hatóságok ugyanis attól tartottak, hogy szakadár republikánus csoportok tagjai erőszakos cselekményekre készülnek a húsvéti hétvégén.

Ahogy beszámoltunk róla, a rajtaütések helyszínein többtucatnyi benzinbombát dobtak a rendőrségi járművekre, majd egy fegyveres több lövést adott le rájuk, és egy lövedék eltalálta a 29 éves Lyra McKee oknyomozó újságírót. A fiatal nőt kórházba vitték, ahol belehalt sérüléseibe.

Tűzharc áldozata lett egy fiatal újságírónő Észak-Írországban

Terrorcselekmény történt tegnap éjszaka az észak-ír Londonderryben, ahol a rendőrökkel kialakult tűzharcban meghalt egy fiatal újságíró nő is.

A rendőrség gyanúja szerint az „új IRA” nevű szakadár britellenes katolikus militáns csoportot terhelheti a felelősség. A hatóságok terrorcselekménynek minősítették az esetet.

Az incidenst a katolikus és a britpárti protestáns oldal vezető politikusai egyaránt elítélték

— közölte az MTI.