Lerombolták a 19 éves izraeli lány gyilkosának otthonát

Az izraeli hadsereg buldózerei leromboltak két lakást is Hebronban, amely a fiatal izraeli lány palesztin gyilkosának családjáé volt – jelentette az AP hírügynökség.

Az izraeli hadsereg egységei már csütörtök este felvonultak a ház közelében, korábban pedig feltérképezték az épületet a bontás szempontjából. A buldózerek pénteken, még napkelte előtt kezdték meg a munkát.

A palesztin gyilkos családja hiába kérvényezte az izraeli bíróságtól, hogy ne bontsák le a lakásaikat, a testület elutasította a kérést.

fotó: EPA/ABED AL HASHLAMOUN

Palesztin sajtójelentések szerint helyi fiatalok tiltakoztak, dobálták az izraeli katonákat, akik könnygázzal válaszoltak. Sebesültekről nem érkezett hír.

A 29 éves Arfiyeh Arafatot februárban fogták el és vádolták meg azzal, hogy megölte a 19 éves Ori Ansbachert.

A fiatal lány holttestét február 7-én, Jeruzsálem külvárosában találták meg, nem messze a város állatkertjétől, egy erdőben. A rendőrök egy meztelen és meggyalázott holttestről adtak jelentést, akinek halálát erőszak okozhatta.

Egész Izraelt sokkolta a gyilkosság. Ori Júdea és Szamária területén, Gush Etzionban, Tekoa városban élt a szüleivel és testvéreivel.

A késes Arafat, aki sokkolta Izraelt

Egész Izraelt megrázta egy lány brutális kivégzése, az arab tettes mártíromságra készült. Újra napirenden a halálbüntetés?

Gyilkosa egy késsel indult el hebroni otthonából, az erdőben meglátta az izraeli lányt és brutálisan megölte. Az izraeli hatóságok szerint a férfi kapcsolatban áll a Hamász palesztin terrorszervezettel.

A férfi korábban már ült izraeli börtönben, de az egyelőre nem derült ki, hogy miért. A gyilkosság helyszínén talált nyomok egyértelműen hozzá vezettek.

Egy izraeli kommandós egység fogta el egy lakatlan házban Ramallah környékén.

Izrael gyakran lerombolja a gyilkos terroristák és családjuk otthonát, mondván, ezzel is megelőzi az újabb támadásokat.

Jogvédő szervezetek ugyanakkor elítélik ezt a gyakorlatot, mert szerintük az a kollektív bűnösség elvén alapul, amelyet tilt a nemzetközi jog.