Saked egy hete nem mutatkozott Bennettel, elhagyhatja az Új Jobboldalt

Az izraeli választásokon elbukó új politikai formáció vezetői véget vethetnek együttműködésüknek.

A múltheti eredmények ismeretében a Knesszetbe való bejutásról éppen hogy lecsúszó párt vezetői véget vetnek politikai együttműködésüknek — írta a The Times of Israel.

A lap egy vasárnapi televíziós műsorra hivatkozva közli, hogy a párthoz közel álló források szerint a közeli jövőben hivatalosan is megszakítja együttműködését egymással a párt vezető párosa, az igazságügyi tárca volt vezetője, Ajelet Saked és Naftali Bennett, akik

már egy hete nem mutatkoztak közösen.

Mindkét politikus miniszteréként szolgálta Netanjahu előző kormányát sőt, korábban Saked tagja is volt a Likudnak, de tavaly decemberben kiléptek korábbi pártjukból, a Bajit Jehudiból, és saját pártot indítottak Benettel.

A csalódott politikusok az utolsó pillanatig bíztak abban, hogy szavazatszámlálási mulasztás történt, Bennett saját maga is jelentkezett önkénteseivel arra, hogy újraszámolnák a szavazatokat.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, már korábban is felmerültek pletykák, hogy Saked visszatérhet a Likudba.

Pártja bukása után visszatérhet a Likudhoz Ajelet Saked

Miután pártja, az Új Jobboldal nem ugrotta meg a parlamentbe kerüléshez szükséges küszöböt, a távozó izraeli igazságügyminiszter Netanjahu miniszterelnök kormányalakításra esélyes pártjához csatlakozhat.