Több mint száz halottja van eddig a Tripoliért vívott harcoknak

Legalább 121 halottja és 561 sebesültje van eddig a Tripoliért vívott harcoknak — közölte vasárnap az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Twitteren az MTI szerint.

Korábbi cikkünkben megírtuk: Fájez esz-Szarrádzs líbiai miniszterelnök tagadta, hogy terroristák harcolnak az oldalukon a Tripoliért vívott csatában a Halífa Haftar tábornok vezette Líbiai Nemzeti Hadsereggel szemben.

A líbiai miniszterelnök tagadja, hogy terroristák harcolnak Tripoliért

Fájez esz-Szarrádzs líbiai miniszterelnök félrevezetésnek nevezte a híreket.

A WHO líbiai irodája egyúttal elítélte, hogy ismételt támadások érik az egészségügyi alkalmazottakat és a mentőket is Tripoliban.

A tobruki ellenkormányt támogató Halífa Haftar tábornok április elején indított offenzívát a nemzetközileg elismert egységkormány székhelye, a líbiai főváros ellen. Haftar a magát Líbiai Nemzeti Hadseregnek nevező katonai alakulat vezetője.

Az ENSZ humanitárius ügyeinek koordinációs hivatala (OCHA) arról számolt be, hogy 13500-an menekültek el a harcok elől, közülük 900-an befogadó központokban leltek szállásra. Líbiában Moammer Kadhafi diktátor 2011-es megbuktatása óta zűrzavar uralkodik. Az ország két részre szakadt a nemzetközileg elismert egységkormány és a tobruki ellenkormány támogatói között.