Ganz nem adja fel

A Kék-Fehér választási párt képviselőihez intézett üzenetében nagykoalíciós elképzelésekre utalhat a balközép blokk vezetője.

Levelében leszögezi, hogy az eredmények még nem véglegesek, és

„még mindig lehetségesek olyan választási mozgások, amelyek politikai manőverekre adnak lehetőséget számunkra.”

Beni Ganz közölte, hogy a versenyt nem adja fel annak ellenére, hogy az eredmények a jobbközép győzelmére utalnak.

Az eredmények „nem takarják el a remény napsugarát, amelyet Izrael népének és társadalmának adtunk”.

— tette hozzá. Fogadkozott, hogy nem adja fel a nyilvánosságnak adott ígéretét, hogy változást fog hozni.

„A választók azt kérték, hogy adjunk nekik reményt, és mi adtunk nekik. Más utat akartak, és mi kiköveztük nekik.”

Amint éjszakai közvetítésünkben beszámoltunk róla, Beni Ganz győzelmet hirdetett, és azt ígérte, hogy képes lesz létrehozni egy széles koalíciót, amely egész Izraelt képviseli, és miniszterelnökként egyesíteni fogja az országot.

„Igen, barátaim, én mindenki miniszterelnöke leszek, nem csak azoké, akik rám szavaztak. Nem kell aggódnia senkinek, aki nem a mi pártunkban van. Mindannyiunknak azon kell gondolkodni, hogy hogyan tudunk együtt dolgozni, hogyan vonhatunk be mindenkit a párbeszédbe. Ez egy történelmi nap. Több, mint egymillió ember választotta a reményt. A mi nemzetünk, a mi társadalmunk az egységet választotta, azt választotta, hogy hagyjuk magunk mögött a megosztottságot.”

i24NEWS English on Twitter: „‘We would like to thank @netanyahu for his service for this country and to say that the bigger party should receive the mandate form the government,’ @gantzbe told a crowd at the @BlueWhite2019 party headquarters: #IsraElections2019 pic.twitter.com/Omht1uba2n / Twitter”

‘We would like to thank @netanyahu for his service for this country and to say that the bigger party should receive the mandate form the government,’ @gantzbe told a crowd at the @BlueWhite2019 party headquarters: #IsraElections2019 pic.twitter.com/Omht1uba2n