74 éves izraeli a világ legidősebb profi focistája

Izrael büszkeségének is érzi, hogy pénteken Guinness rekordot dönthetett az iraki származású zsidó – igaz ki is tömték a hálóját.

„Mindez nem csak számomra büszkeség, de talán az egész izraeli sportnak is.”

–fogalmazott a mérkőzés után Iszak Hajik, aki négy éves volt, amikor családja Irakból elmenekülve a mai Izrael területén telepedett le.

A negyedik ligás – ezzel együtt profi besorolású – Ironi Or Jehuda csapatát kapusként segítő játékos pénteken minden idők legidősebb futballistája lett. Bár a beszámolók szerint több védést is bemutatott, csapata 5–1-re kikapott-írja az AP hírügynökség.

A hírről mellesleg a világ vezető hírportáljai mind beszámoltak, sőt a magyar Nemzeti Sport is, ezzel azt mutatva, hogy Izraelről nem csak háborús összefüggésekben lehet jelenteni.

„Készen állok a következő mérkőzésre.”

— mondta a meccs után a kapus, aki az uruguayi Robert Carmona korábbi csúcsát állította be: kollégája 2015-ben 53 esztendősen szerepelt a Pan de Azucar együttesében.

Hajik egyik fia, a 36 éves Mose arról beszélt, hogy rendszeresen együtt futballoznak, és számára hihetetlen, hogy ő mindig hamarabb elfárad, mint az apja.