Gellert kapott a Brexit

A magyar származású illuzionista magára vállalta a tegnapi technikai balesetet, amivel egyértelműen üzeni: újabb népszavazást akar a britek EU-ból való kilépéséről.

Csütörtökön két órával hamarabb félbe kellett szakítani a brit parlament alsóházának Európai Unióból való kilépéssel kapcsolatban összehívott ülését a csőtörés miatti beázás miatt. A csövek elhajlítását Uri Geller azonnal magára vállalta, hozzátéve, nem fog bocsánatot kérni érte.

Uri Geller on Twitter: „yes I did it @HouseofCommons ! I bent the pipes, and I won’t apologise, you all deserve it! #brexit #startfromscratch / Twitter”

yes I did it @HouseofCommons ! I bent the pipes, and I won’t apologise, you all deserve it! #brexit #startfromscratch

„Igen, én voltam. Elhajlítottam a csöveket, nem fogok bocsánatot kérni. Megérdemlitek!”

— fogalmazott twitter-üzenetében a 72 éves illuzionista-kanál hajtogató. Geller pár nappal ezelőtt levélben figyelmeztette a britek miniszterelnökét, hogy telepátiájával érzi, May kormánya a nép akaratával ellentétes irányú döntést hozott az EU kilépéssel.

Uri Geller: „Kész vagyok megállítani a Brexitet”

Az  izraeli-brit tévés személyiség figyelmeztető üzenetet küldött Nagy-Britannia miniszterelnökének.

Geller egy brit rádiónak elevenítette fel a tegnapi esetet. Az érzelmes hangulatú beszélgetésben, amely itt hallgatható, felidézte, honnan is vette az ötletet legújabb akciójához: reggel egy kávézóban ült Izraelben, amikor azt tapasztalta, hogy egy eltört vízvezetéket próbálnak helyreállítani munkások, ezzel sok nehéséget okozva az arra járóknak.

„Gondoltam, megpróbálom megakadályozni a Brexitet” 

— tette hozzá Geller, akinek ez már a sokadik kísérlete a törvényalkotók figyelmének felhívására. A műsorban további módszerek alkalmazásával kapcsolatos kérdésekre mindössze annyit felelt, hogy

talán a Big Bent ismét megpróbálom megállítani. Egyszer már úgy is sikerült. 

A műsorban bekapcsoltak egy telefonálót is, aki állítása szerint az épületben dolgozó munkás volt, és látta a tegnapi csőtörés nyomait. A férfi próbálta tesztelni Gellert, hogy vajon melyik oldala repedt el a csőnek. Ám a világhírű varázsló a kérdésre nem tudott felelni.