Történelmi látogatást tett a Siratófalnál Brazília elnöke

Jair Bolsonaro az első pozíciójában, aki izraeli miniszterelnök társaságában érkezett a helyszínre.

Benjamin Netanjahu társaságában látogatott a jeruzsálemi Siratófalhoz Jair Bolsonaro brazil elnök hétfőn — közölte a The Times of Israel.

Az izraeli sajtó szerint a latin-amerikai vezető lépése akár akár azt az üzenetet is hordozhatja, miszerint Bolsonaro — a nemzetközi közösség többségével ellentétben — kész elismerni Izrael fennhatóságát Jeruzsálem Óvárosa felett.

A brazil politikus látogatásakor Shmuel Rabinovitch rabbi, a Siratófalért felelős vallási vezető a Zsoltárok könyvéből olvasott fel hangosan egy részt. Ezt követően pedig a falhoz tartozó alagútban vett részt idegenvezetésben a két elnök, valamint az egykori Templom vizuális rekonstrukciójáról szóló bemutatót is megtekintettek.

Benjamin Netanjahu és Jair Bolsonaro brazil elnök Jeruzsálemben. Kép forrása: The Times of Israel

Ahogy korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, vasárnap Brazília kereskedelmi képviseletet is nyitott Jeruzsálemben.

Brazília is kereskedelmi kirendeltséget nyitott Jeruzsálemben

Több mint mosolydiplomácia, de kevesebb mint az előzetesen beígért vállalás: vasárnap Brazília kereskedelmi képviseletet nyitott Jeruzsálemben.

„Megtiszteltetés visszatérni Izraelbe. Kormányom elkötelezett abban, hogy partnerségünket erősítsük Izraellel. A népeink közötti barátság történelmi”

— fogalmazott látogatása során Jair Bolsonaro brazil elnök, aki mint „testvérét” karolta át és ölelgette az izraeli miniszterelnököt találkozásukkor.

Netanjahu a repülőtérre is kiutazott „barátjáért”, akinek egyik vendége volt Bolsonaro december 31-i elnöki beiktatásán.