Focirajongó nő lesz az Amerikai-Izraeli Közpolitikai Bizottság következő elnöke

Hamarosan Betsy Berns Korn lép az Egyesült Államok legbefolyásosabb Izrael-barát lobbijának élére.

Betsy Berns Kornt nevezték ki az Amerikai-Izraeli Közpolitikai Bizottság (angolul American Israel Public Affairs Committee, azaz AIPAC) következő elnökének. Az 51 éves nő jelenleg a szervezet alelnökeként dolgozik.

A zsidó szervezet hagyományainak megfelelően a jelenlegi elnök, Mort Fridman jelentette be utódjának kilétét. A döntés vasárnapi beharangozóján a férfi kiemelte: Korn már 1989-ben is az AIPAC munkáját segítette, amikor gyakornokként csatlakozott az Egyesült Államok legbefolyásosabb Izrael-barát lobbijához.

Betsy Berns Korn könyvének borítója. Kép forrása: Amazon.com

A hölgy később a sportmédia területén vált aktívvá, és 1996-ban megalapította a BVision Sportsmedia nevű vállalatát. Ugyanabban az esztendőben egy amerikai üzletemberrel, Douglas Kornnal házasságot kötött — derül ki néhány részlet magánéletéről a The Jewish Telegraphic Agency írásából.

Betsy Berns Korn 1999-ben „Női futball rajongók kézikönyve” címmel tett közzé könyvet, aminek leírása szerint az volt a célja, hogy „egyszerű és érthető” nyelvezettel írjon a témában „férjeknek ÉS feleségeknek, barátoknak ÉS barátnőknek, akik mostantól együtt élvezhetik a vasárnap délutánokat”.