Beni Ganz tagadja, hogy pszichológushoz járt volna

A Kék-Fehér párt vezetője szerint csupán Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök akarja lejáratni őt — írja a Times of Israel.

Beni Ganz pénteken nyilvánosan tagadta a híreket, miszerint leszerelését követően pszichológushoz kellett járnia az őt ért stressz kezelésére.

„Nem állok pszichológiai kezelés alatt. Teljesen jól vagyok. Sokkal nagyobb stressz alatt is álltam már, mint az, amit most a vádjaikkal gerjesztenek”

— nyilatkozta a 12-es csatornán az izraeli politikus, Netanjahu fő kihívója.

Ganz annyit viszont elismert, hogy az elmúlt három év során „szervezési tanácsadója” volt, aki segítette őt „szervezési és üzleti gyakorlataiban”.

Interjújában Ganz Netanjahut is támadta, azzal vádolva őt, hogy államtitkokat használt fel kampánya során.

A Kék-Fehér vezetőjét ért vádak forrása Ben Kaszpit izraeli újságíró, aki a Ma’ariv hasábjain állította egy pénteki cikkében, hogy 2015-ös leszerelését követően Ganz két-három éven át pszichológushoz járt.

A vád nem sokkal azt követően látott napvilágot, hogy a Likud kampányt indított, melyben Ganzot beszámíthatatlannak festették le.

Az online kampány — mely példának okáért olyan részeket emelt ki Ganz beszédeiből, ahol dadog a politikus — szövegében az is szerepelt, hogy Ganz „elvesztette [az eszét]”.

Mint lapunk is megírta, a legfrissebb felmérések szerint jelenleg azonos a Kék-Fehér és a kormányzó Likud támogatottsága.

Izraeli választás: fej-fej mellett a Likud és a Kék-Fehér

A jobboldal a mostani helyzet szerint összesen 64 férőhelyre számíthatna.