A rakétatámadások éjszaka is folytatódtak Izraelben

Hiába a fegyverszünet, kedd hajnalban is tucatszámra küldték a rakétákat Izrael felé a forrongó gázai övezetből.

Ahogy azt elsőként jelentettük, tegnap este 10 óra magasságában fegyverszünetet kötött Izrael a gázai terroristákkal.

Fegyverszünetet kötött Izrael a gázai terroristákkal

A hajnali rakétatámadás és az izraeli válaszcsapás után Egyiptom szervezte meg a két fél közti tűzszünetet.

Ennek ellenére, sajtójelentések szerint kedd hajnalig a terroristák több mint 60 rakétát lőttek ki a Gázai övezetből Izrael déli részére, míg az izraeli légierő számos terrorista célpontot megsemmisített az övezetben — ezt az UjKeletLive írta.

Az izraeli hadsereg, az IDF reggel mintegy 30 rakétatámadásról számolt be, kiemelve, hogy a Vaskupola védelmi rendszer ezek közül számosat megsemmisített. Közlésük szerint a terroristák támadásai nem jártak áldozatokkal, ugyanis lakatlan területekre csapódtak be. A zsidó állam az ellencsapások során 15 helyszínt támadott, köztük a Hamász és a Palesztin Iszlám Dzsihád szervezetek bázisait is találat érte — közölte a hadsereg.

Israel Defense Forces

Mindeközben egy kedd reggeli interjúban a zsidó állam külügyminisztere, Izrael Katz azt mondta, hogy nincs tűzszünet, sőt a pénzügyminiszter, Moshe Kahlon is hasonlóképpen vélekedett újságírói kérdésekre válaszul.

Mintegy 30 rakéta kilövését követően az övezetet irányító Hamász terrorszervezet bejelentette, hogy elfogadta az egyiptomi közvetítésű tűzszüneti megállapodást Izraellel, amely tegnap este 10 órakor lépett életbe.