Gal Gadot egyáltalán nem akart a Munkapárt arca lenni

A Wonder Woman szerepében világsztárrá váló színésznő megtiltotta a róla készült képek felhasználását a Munkapárt kampányplakátjain.

Amint arról a Neokohn is írt korábban, Gadot a héten az izraeli belpolitika aktív részesévé vált, amikor megvédte Rotem Szela modell, színésznő és tévés műsorvezetőt arra válaszul, hogy Benjamin Netanjahu miniszterelnök személyesen bírálta Szelát a közösségi médiában, azután, hogy a népszerű médiaszemélyiség szóvá tette a Likud retorikáját, amely szerinte félelmeket kelt az izraeli arabok feltételezett részvételével szemben, egy Benny Ganz vezetésével összeálló, esetleges kormánykoalícióban.

Wonder Woman is szembeszállt Netanjahuval

Izrael új nemzetállami törvényéről, valójában a zsidó állam identitásáról vitatkozott össze a szupermodell, a világhírű színésznő és a miniszterelnök.

Számos további híresség is támogatta a Szelát vagy tett a véleményével egyetértő megjegyzéseket a Likud kampánystratégiájára vonatkozóan. A baloldali politikai erő ezek után rukkolt elő egy Gadot, Szela, illetve két másik népszerű tévés műsorvezető, Asszi Azar és Galit Gutman, valamint Slomit Malka modell és Aviv Geffen zenész képeinek felhasználásával készül poszterrel, amin a következő szlogen olvasható: „További Rotem Szelá(k)ra van szükségünk”.

„Komolyan vesszük az ügyet, és már ma este felszólítjuk a Munkapártot, hogy azonnal távolítsa el Gal Gadot képét a kampányfelületeiről” — ez már egy Gadot nevében kedden kiadott nyilatkozatban olvasható az izraeli 12-es csatorna szerint. „Gal Gadot soha nem vett részt semmiféle politikai kampányban” — tette hozzá az állásfoglalás.

Hasonlóképpen fogalmazott egy Szela és Gutman nevében tett nyilatkozat, akik a 12-es csatorna foglalkoztatottjaiként egyértelművé tették, hogy nem adtak engedélyt a poszteren való szereplésükhöz. „Támogatjuk a szabad és demokratikus párbeszédet” — olvasható a nyilatkozatban, amint a következő kijelentés is: „Soha nem egyeztünk bele abba, hogy bármely politikai párt kampánynak részesévé váljunk”.

Szela ügyvédjei a Merec párttal is kapcsolatba léptek, hiszen a másik baloldali alakulat szintén felhasználta Szela fotóját saját kampány poszterén, amit ennek hatására el is távolítottak a reklámanyagról a 12-es csatornáról jelentése szerint.

A Jediot Ahronot forrásai szerint a médiaszemélyiségek képviselői jogi lépéseket kívánnak tenni az ügyfeleik portréjának engedély nélküli felhasználása miatt.

Azar is tiltakozott a arcképének használata ellen. „Meg kell mondanom, nem adtam engedélyt a fotóim használatára” —  írta. „Egyébként, ha a Munkapártra szavaznék, örömmel elfogadnám a helyzetet” — tette hozzá a műsorvezető.