Irán tagadja, hogy feltörték volna Ganz mobilját

A Kék-Fehér választási párt vezetőjének, Netanjahu kihívójának a mobilját izraeli lapértesülés szerint Teherán hekkelte meg, bár ezt hivatalosan nem erősítették meg a hatóságok – írja a Ynet News a Reuters alapján.

A Kék-Fehér választási párt vezetőjének, Netanjahu kihívójának a mobilját izraeli lapértesülés szerint Teherán hekkelte meg, bár ezt hivatalosan nem erősítették meg a hatóságok.

A teheráni külügyminisztérium szóvivője szerint a vád, hogy Irán hekkelte meg Banc mobilját, része az izraeli pszichológiai hadviselésnek. Iránnak nincs köze a telefon feltöréséhez, az izraeli hatóságok hazugságot terjesztenek, ahogy eddig is tették – közölte Bahram Qasemi, aki úgy fogalmazott:

„Izrael a propagandaeszközeivel bármely eseményt összeköthet Iránnal.”

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, feltörték Beni Ganz mobilját, ezt maga az érintett is elismerte.

Irán meghekkelte Ganz mobilját?

Az izraeli titkosszolgálat úgy határozott, nem kommenteli az elhangzottakat.

Az izraeli 12-es csatorna számolt be arról, hogy a Sin Bét biztonsági szolgálat két tisztviselője hetekkel ezelőtt találkozott a centrista politikussal, és informálta, hogy iráni hekkerek feltörték a mobilját, és hozzáfértek a személyes adataihoz és levelezéseihez.

Az ügynökök figyelmeztették a pártelnököt, hogy az irániak a telefonjából kinyert minden információt felhasználhatják ellene a jövőben.

A Sin Bét azonban hivatalosan nem kommentálta a hírt.

A két ellenséges állam régóta árnyékháborúban áll egymással, amelynek a kiberhadviselés is része. Izraellel és az Egyesült Államokkal szemben korábban felmerült a gyanú, hogy egy Stuxnet nevű szabotázs vírust telepítettek Irán urándúsító centrifugáiba, és ezzel állítólag évekkel vetették vissza a perzsa állam nukleáris fegyverkezését.

Az iráni hekkerek azóta számos kibertámadást követtek el az elmúlt években.