Clintonra támadtak egy egyetemen

Az iszlámgyűlölet vádjával estek neki a volt amerikai elnök lányának egy New York-i egyetemen, ahol megemlékezést tartottak az új-zélandi terrortámadás áldozatainak tiszteletére.

„Azt akarom, hogy érezze legbelül, hogy 49 ember az ön retorikája miatt halt meg (…), ez az eredménye annak, hogy ön és az önhöz hasonlók milyen kijelentéseket tesznek.”

– szegezték Chelsea Clintonnak péntek este NYU New York-i egyetemen, ahol több diák is inzultálta, Bill Clinton lányát.

A diákok iszlámellenes hangulat felbújtójaként rohanták le a terhes nőt, aki az elmúlt hetekben Twitter hozzászólásaiban elítélte lhan Omar, muszlim származású Demokrata párti képviselőt, aki botrányokat kiváltó antiszemita kijelentései miatt többször is keresztűzbe került jobb és baloldalon egyaránt. A Neokohn is megírta, milyen bonyodalmakat okoztak a képviselő szavai.

Ilhan Omar lejáratja az amerikai muszlimokat is?

Egy amerikai muszlim külügyi szakértő szerint a demokrata politikus végérvényesen elszigetelődött, és hatása káros az amerikai muszlim közösségre is.

Clinton nem kertelt, amikor ezt írta közösségi oldalán:

„Elvárható minden megválasztott képviselőnktől, hogy pártállástól függetlenül ne vegyen részt egyértelmű antiszemitizmusban.”

Most, egy meghittnek és méltóságosnak tervezett iskolai megemlékezésen ezzel a kiállásával szembesítették a muszlim hitű diákok, akik előtt Clinton próbált mindvégig higgadt maradni. Mint feleletében leszögezte a hallgatóknak, sosem állt szándékában az iszlamofóbia ingerlése:

„Nagyon sajnálom, hogy így gondolják. Természetesen ez sosem állt szándékomban. Hiszek abban, hogy a szavak számítanak. Szolidárisnak kell lennünk egymáshoz.”

– tette hozzá Clinton.