Hajnalban légicsapást mért Izrael a Gázai övezetben a Tel-Avivra kilőtt rakétákra válaszul

Az izraeli vadászgépek, támadó helikopterek és drónok mintegy 100 Hamászhoz tartozó terror célpontot támadtak az övezet különböző részein.

Bár az övezetet irányító terrorszervezet tagadta, az izraeli hadsereg szerint a Hamász hajtotta végre a Tel-Aviv elleni rakétatámadást.

Foto: GLP

A célpontok között szerepelt a terrorszervezet rimali főhadiszállása, ahonnan a Hamász a júdea és szamáriai ügynökeit koordinálta terrortámadások végrehajtásához izraeli katonák és civilek ellen, terrorista infrastruktúrák létesítéséhez és pénz mozgatáshoz.

A terrorszervezet drón központjaként szolgáló kiképző létesítmény, egy rakétagyártásra használt földalatti létesítmény, számos katonai bázis – beleértve egy szintén fegyvergyártásra használt Hamász haditengerészeti poszt -, hadállás és földalatti infrastruktúra is megsemmisítésre került.

Sérülésről nem érkezett jelentés.

A bombázás közben és után négyszer is megszólaltak a szirénák az övezettel határos izraeli közösségekben. A hadsereg nyilatkozata szerint az első sorozatot egy sikertelen gázai rakétaindítás aktiválta, a lövedék nem jutott át a határkerítésen. A másodiknál két rakétakilövést azonosított a hadsereg Izrael felé, az egyik lövedéket szétlőtte a Vaskupola. A harmadik riadónál szintén két lövedék érkezett, mindkettőt szétlőtte a Vaskupola. A negyedik alkalommal négy rakéta érkezett, hármat szétlőtt a Vaskupola.

Kép megtekintése a Twitteren

Kép megtekintése a Twitteren

צבא ההגנה לישראל

@idfonline

מטוסי קרב, מסוקי קרב וכלי טיס של צה”ל תקפו הלילה כמאה יעדי טרור של ארגון הטרור חמאס ברחבי רצועת עזה. התקיפה בוצעה בתגובה לשיגורי הרקטות לעבר שטח ישראל מוקדם יותר הערב על ידי ארגון הטרור חמאס
לכל הפרטים: https://bit.ly/2u9lS1i 

Ahogy már arról tegnap beszámoltunk, csütörtökön helyi idő szerint este 9 óra körül, a 2014-es erős szikla hadművelet óta először, megszólaltak a légvédelmi szirénák Tel Aviv nagyvárosi területén, Gus Dan régióban.

Rakéták robbantak Tel Aviv fölött

A Fajr-5 rakétákat a Palesztin Iszlám Dzsihád nevű terrorszervezet lőtte ki Gázából.