Náci uszítás a Szejmben: Hogyan ismerjünk fel egy zsidót?

Náci uszító újság is tartozéka a lengyel parlamenti képviselők hivatalos sajtócsomagjának.

Csakis Lengyelország (Tylko Polska) – ez a címe az ismert szélsőjobboldali, országos terjesztésű lapnak, amelyet szerdán még a varsói parlamentben is terjesztettek – közölte a JTA.

Foto: JTA

A kiadvány címlapján világosítja fel olvasóit arról, „Hogyan ismerjünk fel egy zsidót?”, listázza a zsidó neveket, antropológiai utalásokat, kifejezéseket, megjelenést és karakterjegyeket, sőt, a félrevezető információkról alkotott zsidó módszertanról is említést tesznek.

Kérdéssel teszik hozzá a szerkesztők: „Hogyan lehet őket legyőzni? Ez nem mehet tovább!” – idéz a lapból a zsidó hírügynökség.

A lapot Leszek Bubl szélsőjobboldali politikai jelölt és félamatőr muzsikus jegyzi kiadóként. A férfi ismert antiszemitának számít Lengyelországban, ez a videó apró ízelítő munkásságáról:

LONGINUS ZERWIMYCKA – BUBEL BAND

Walka z Antypolonizmem czyli Leszek Bubel w nowym teledysku 🙂

A leleményes szerkesztőségi munkatársak a kiadvány címlapján helyet szorítottak Jan Gross gyalázásának is. A Princeton Egyetem zsidó származású professzora gyakori célpontja a nacionalista csoportosulásoknak, akik következetesen ellenállnak a világháborúval kapcsolatos lengyel szerepvállalás kérdéskörével. A múlt havi párizsi holokauszt konferencia, amiről a Neokohn is beszámolt a lap készítői szerint nem volt más, mint „támadás Lengyelország ellen”.

Lengyel holokauszt-kutatókat inzultáltak egy párizsi konferencián

Verbálisan inzultálták, illetve halálosan megfenyegették a francia főváros holokauszttal kapcsolatos konferenciáján résztvevő két lengyel kutatót.

Az országgyűlés információs központja közölte: intézkedni fognak arról, hogy többet ne kerüljön be a lap a képviselők számára összekészített hivatalos sajtócsomagba.