Holland zsidók és cionisták tüntettek a Zöld Baloldal ellen

A Zöld Baloldal Hamász-botrányát követően Izrael-párti keresztények és holland zsidók tüntettek a párt irodája előtt Utrechtben — írja a Jerusalem Post.

Mint azt lapunk is megírta, a Zöld Baloldal (Groen Links, „Zöld Baloldaliak”) nemrég azért keveredett botrányba Hollandiában, mert pártjuk Izrael bojkottálását támogató határozatát követően a Hamász hollandiai képviselője videóban méltatta a pártot.

Videóban méltatta a Hamász a holland zöldeket

A terrorszervezet értékesnek ítélte a holland párt Izrael-ellenes állásfoglalását.

A botrányt követően a Keresztények Izraelért (Christenen voor Israel) és holland zsidók tüntetést tartottak a Zöld Baloldal utrechti irodája előtt.

A tüntetésen felszólalt Binyomin Jacobs, Hollandia főrabbija is, aki a Zöld Baloldal döntésére utalva — miszerint „támogatja” a palesztinok BDS-mozgalom — így reagált:

„Mit szólnálnak, ha bárki azt mondaná, hogy »támogatja« a hitleri Németország nácizmusát?”

A rabbi azzal folytatta beszédét, hogy a Zöld Baloldal lépése „súlyos hiba volt, ami antiszemitizmust gerjeszt”. A rabbi úgy vélekedett, hogy az Izraelt bojkottáló BDS-mozgalom

„Izrael elpusztítására tör, és nem csak néhány termék bojkottálására az úgynevezett megszállt területekről”.

Az utrechti tüntetés. Forrás: Christenen voor Israel.

Roger van Oordt, a Keresztények Izraelért elnöke szerint a Zöld Baloldal döntése, hogy a BDS-t „egy igaz ügy legitim eszközének” nevezte,

„az első lépés Izrael állam elpusztításának irányába”.

A tüntetést követően Jacobs és Van Oordt beszélgetést folytatott Jeroen Postmával, a Zöld Baloldal politikusával.

Van Oordt azt is tisztázta, hogy szervezete beadványt adott át a pártnak, melyben felhívják a figyelmet a BDS által jelentett veszélyre.

„Reméljük, hogy a Zöld Baloldal elgondolkozik, és a jövőben távoltartja magát az antiszemitizmustól” — nyilatkozta Van Oordt.