Hamász-televízió: halál Izraelre, égessétek meg őket!

Az al-Aksza gázai televíziócsatorna terrorra, zsidók meggyilkolására, öngyilkos merényletekre, emberrablásra, civilek bombázására és Izrael elpusztítására buzdít — állítja a Palestinian Media Watch médiafigyelő szervezet. 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, Benjámin Netanjahu miniszterelnök és védelmi miniszter a szerdai napon az izraeli terrorellenes törvény alapján rendeleti úton nyilvánította terrorszervezetnek az Al-Aksza tévét.

Amikor egy tévécsatorna valójában terrorszervezet

Az Al Aksza folyamatosan gyűlöletet kelt a zsidó állam ellen, és támadásokra szólít fel.

„Az Al Aksza televízió terrorszervezetnek nyilvánítása precíz meghatározás” — nyilatkozta Itamar Marcus, a Palestinian Media Watch szervezet igazgatója.

Marcus hozzátette, a csatorna folyamatosan terrorra, zsidók meggyilkolására, öngyilkos merényletekre, emberrablásra, civilek bombázására és Izrael elpusztítására uszít.

„Minden eszközt megragad arra, hogy üzeneteit vonzóvá tegye a palesztin lakosság számára, beleértve vallásos prédikációk, gyerekprogramok és gyilkosságokat ünneplő zenei klipek sugárzását is.”

PMW felvette az Al-Aksza által sugárzott egyik Hamasz klipet, melynek szövege egészen hátborzongató:

„Csatold fel a robbanó övet… Ó mártírság keresője, válaszolj Al-Aksza hívására… küldd őket a pokolra… hadd égesse őket a tűz, had válljanak el testrészeik, és süljenek meg teljesen.”

„Death to Israel” – song on Hamas TV

Disclaimer: Views expressed in this video do not represent those of Palestinian Media Watch in any way. PMW monitors and analyzes the Palestinian Authority t…

A televízió központját 2018 novemberében megtámadták az izraeli védelmi erők, és a studióik elpusztultak. Az akcióra azután került sor, hogy a Hamasz több száz rakétát lőtt ki Izraelre. A támadás előtt fél órával a csatorna izraelieket ért terrortámadások képeit sugározta, miközben a háttérben zúgott, hogy „halál Izraelre”.

„Írd a vérükkel, hogy »halál, halál, halál Izraelre«, és vérezzenek a testek, mert halál, halál, halál Izraelre.”

Mikor az izraeli áldozatok temetése jelent meg a képernyőn, egy másik dal kezdődött, hasonló szöveggel:

„Jöjjön el a vörös halál. Ne könyörülj az agresszió hadseregén, akik katonai és telepes ruhákba öltöznek.”

A légitámadást követően egy rövid időre leállásra kényszerült a terror-csatorna, azonban nem sok időbe telt, hogy új helyről sugározza gyilkos üzenetét.