Netanjahu: a média mindent megtesz, hogy a baloldal nyerjen

Az izraeli miniszterelnök szerint a média elhallgatja az egyre népszerűbb kihívója, Beni Ganc ügyeit, a legfőbb ügyész bejelentését viszont már nagyon várták. Benjamin Netanjahu azt mondta, Lapid és Ganc álcázni próbálják, hogy baloldaliak, de a Likud ezt be fogja bizonyítani, behozza lemaradását és győzni fog.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök minderről a likudos miniszterekkel és képviselőkkel tartott találkozón beszélt – írja az ujkelet.live.

“A választások tétje, hogy a Lapid-Ganc vezette gyenge baloldali kormány, vagy az általam vezetett erős, jobboldali Likud-kormány vezesse az országot. A média mindent meg fog tenni, hogy a bal nyerjen. A legfőbb ügyészre vártak. Vajúdtak a hegyek és egeret szültek, és ez az egér hamarosan elmenekül”

– mondta Netanjahu.

Az izraeli miniszterelnök szerint Lapid és Ganc megpróbálják álcázni, hogy ők balosok, és a média igyekszik minden kínos ügyet elhallgatni Gancról.

„Elhallgatják azt a tényt, hogy egy évvel az erős szikla hadművelet után Ganc részt vett egy, a hadművelet során meghalt Hamasz-terroristák ezrének emlékére tartott ceremónián. Ez bal. Ganc azt mondja, hogy veszélyeztette a goláni katonákat, hogy ne ártson a palesztinoknak. Ez bal.”

– fogalmazott Netanjahu az ujkelet.live beszámolója szerint.

fotó: EPA/RONEN ZVULUN

Az egész stratégiájuk azon alapul, hogy Lapid és Ganc nem balos, ezért tisztázni fogjuk az igazságot a nyilvánossággal, és a Likud behozza a lemaradást és győzni fog – jelentette ki Netanjahu.

A Kan Hadasot szombat este közzétett felmérése szerint először fordult elő, hogy a szavazók Netanjahuval szemben Gancot találták alkalmasabbnak a miniszterelnöki posztra.

A megkérdezettek 41 százaléka Gancot, 40 százaléka Netanjahut választotta, a maradék nem tudott dönteni.

A TNS által február 28. és március elseje között végzett közvélemény-kutatás 550 résztvevővel és – magas – 4,4% hibahatárral készült.

Szintén szombat este a Munkapárt kivetítette Netanjahu képét a Ma’aszijahu börtön falára. Az intézményben töltötte le büntetését többek közt Ehud Olmert ex-miniszterelnök is.

מפלגת העבודה on Twitter: „הקרנת ענק על כלא מעשיהו:נתניהו, ישראל מתביישת. נתניהו, תתפטר. שתפו עכשיו כדי שגם נתניהו יראה! pic.twitter.com/fWK21KFXGK / Twitter”

הקרנת ענק על כלא מעשיהו:נתניהו, ישראל מתביישת. נתניהו, תתפטר. שתפו עכשיו כדי שגם נתניהו יראה! pic.twitter.com/fWK21KFXGK

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Avichai Mandelblit legfőbb ügyész csütörtökön értesítette vádemelési szándékáról Netanjahu jogi képviselőit, véget vetve a médiában hetek óta keringő spekulációknak.

Az izraeli legfőbb ügyész bejelentette vádemelési szándékát Netanjahu ellen

Avichaj Mandelblit legfőbb ügyész bejelentette, hogy szándékában áll vádat emelni az izraeli miniszterelnök ellen.

A miniszterelnök a vizsgálati folyamat kezdete óta hangoztatja szavazóinak és a közvéleménynek, hogy nem fog lemondani, mert “nem volt semmi, nem lesz semmi,” az egész csak a baloldal ármánykodása, mert a választásokon nem tudják legyőzni.

A törvény nem mondja ki egyértelműen, hogy vádemelés esetén a miniszterelnöknek le kell-e mondania.