Netanjahu: minden vád hazugság!

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök csütörtök este először beszélt nyilvánosan Avichaj Mandelblit izraeli főügyész állításairól.

Mint azt portálunk is megírta, Avichaj Mandelblit izraeli főügyész csütörtökön bejelentette szándékát, hogy vádat emeljen Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel szemben.

Az izraeli legfőbb ügyész bejelentette vádemelési szándékát Netanjahu ellen

Avichaj Mandelblit legfőbb ügyész bejelentette, hogy szándékában áll vádat emelni az izraeli miniszterelnök ellen.

Netanjahu csütörtök este először szólalt meg nyilvánosan a vádakkal szemben, többször is „boszorkányüldözésnek” nevezve a vádemelést.

„Találkoztam Moszkvában Putyinnal, és megmondtam neki, hogy továbbra is együttműködünk Iránnal szemben. Hallottam Trump szavait az érdekemben”

— nyilatkozta Netanjahu.

„Ez az egyedi kapcsolat a világ vezetőivel nem kis dolog, éveken át segített nekem megőrizni biztonságunkat és megóvni országunkat. A politika, amit likudos barátaimmal követek, Izrael számára elhozta történetének legjobb évtizedét biztonság, külkapcsolatok, gazdaság és minden egyéb területen”.

„Izraelt a világ felemelkedő hatalmává tettük, de megalkuvás és fejeink meghajtása nélkül tettük ezt. Úgy tettük ezt, hogy közben folyamatosan erősödtünk, még katonailag is”

— emelte ki az izraeli miniszterelnök.

„A baloldal le akar vadászni engem” — vélekedett Netanjahu –, mivel „nem tudnak választáson megverni”.

„Minden vád hazugság”

— tette egyértelművé álláspontját.

Beni Ganc, a Kék Fehér párt vezetője az ügyre reagálva felszólította Netanjahut, hogy mondjon le.

Mint Ganc vélekedett, Izraelnek „nem lehet félállású miniszterelnöke”. A Kék Fehér párt vezetője arról is beszélt, hogy a Netanjahuval szembeni vádemelés szándéka Mandelblit részéről „szomorú nap Izrael számára”.

„Ne felejtsük el: ez az ország mindannyiunké”

— mondta tel-avivi sajtótájékoztatóján. „Te a saját javadat kerested az országé helyett. Ez rossz döntés volt” — üzente Netanjahunak.

A fentiekhez hozzátette, hogy Netanjahunak „felelős döntést” kell hoznia, és hogy ő nem lesz hajlandó Netanjahuval együtt kormányozni, ha esetleg erre kerülne sor.